Se impozitează pensiile! Nicolae Ciucă: „Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedința PNL”

Guvernul renunta la neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei. Pensiile vor creste de la 1 ianuarie, dar cele peste 2000 de lei vor fi taxate.-

19 dec. 2022, 15:03
Se impozitează pensiile! Nicolae Ciucă: „Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedința PNL”

În timp ce speranțele se spulberă pentru vârstnicii cu venituri mici, pensiile mari vor crește cu mai mult de la 1 ianuarie, după o decizie a Curții Constituționale.  Reamintim că PNL spunea că pensiile mai mici de 3.000 de lei nu vor fi impozitate, propunerea în acest sens fiind discutată în interiorul partidului.

Taxă de poluare pentru centralele de apartament. Lovitură pentru milioane de familii în plină criză energetică

Pemierul Nicolae Ciucă a transmis că a fost discutată neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei. „Este o variantă pe care am discutat-o și în ședința PNL. Este o propunere a PNL încă din vremea în care conducea Ministerul Muncii. Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noștri din coaliție și ele trebuie validate în coaliție, desigur ținând cont de resursele bugetare”, a declarat premierul.

Proiectul de lege depus de PNL privind neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei a fost adoptat tacit de Senat, astfel că iniţiativa merge la Camera Deputaţilor pentru votul final.

Proiectul de lege prevede că ”venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi, după caz, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V – Contribuţii sociale obligatorii.” Deputatul PNL Raluca Turcan afirma pe 19 septembrie că a depus în Parlament, împreună cu mai mulţi colegi din PNL. un proiect pentru majorarea plafonului de impozitare, astfel încât toate pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu fie impozitate. ”Acest ultim proiect ar permite creşterea foarte rapida a pensiilor mici, exact ce spune si domnul Ciolacu că îşi doreşte”, a spunea Turcan.

Marius Budăi: Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă, luni, că deja se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite. ”Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar şi ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranşă se acordă în prima lună a anului”, a scris, luni, pe Facebook, Marius Budăi.

Marius Budăi, anunţ OFICIAL pentru 5 milioane de pensionari: Se schimbă taloanele, când ajunge pe card pensia mărită în ianuarie 2023

Ministrul reaminteşte că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023. De asemenea, acesta reaminteşte că ajutorul, plătibil în două tranşe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei şi 2.000 de lei şi de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei şi 3.000 lei.