Se închide linia București Nord – Aeroport Henri Coandă pentru lucrări de întreținere. A fost inaugurată în urmă cu mai puțin de două luni

Linia de cale ferată București Nord - Aeroport Henri Coandă va fi închisă pentru lucrări de întreținere, a anunțat marți operatorul feroviar privat Transferoviar Călători, care circulă pe această rută.

19 ian. 2021, 17:50
Se închide linia București Nord – Aeroport Henri Coandă pentru lucrări de întreținere. A fost inaugurată în urmă cu mai puțin de două luni

Linia de Aeroport a fost inaugurată pe 13 decembrie 2020. Vor fi afectate zece perechi de trenuri.

Anunțul a fost făcut inițial de Transferoviar Călători, pe pagina sa de Facebook.

”Având în vedere solicitările CFR Infrastructură pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a liniei de cale ferată pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă, trenurile T.F.C. vor fi anulate în perioada 25.01.2021 – 13.02.2021.

În data de 25.01.2021 – vor circula doar trenurile 15021 pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă, și trenul 15020 pentru retur.

În data de 14.02.2021 – NU vor circula trenurile 15021 pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă, și trenul 15020 pentru retur”.

Regionala București confirmă: Se închide linia de Aeroport

Surse din cadrul Regionalei București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au confirmat pentru Club Feroviar că va avea loc o închidere de linie.

”La nivelul Regionalei, s-a făcut un draft care a fost trimis la la companie. Închiderea de linie se face la solicitarea constructorului Wiebe, pentru lucrări la racordul de Aeroport, și va avea loc între orele 8,50-14,30, în perioada 25 ianuarie – 8 februarie 2021. În perioada 8 – 13 februarie 2021, vor fi anulate și trenurile spre și dinspre Urziceni, pentru că vor avea loc lucrări de sudură la macazurile din zona racordului”, au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul Regionalei București.

Conexiunea cu Aeroportul Henri Coandă, inaugurată la sfârșitul anului trecut

Legătura Aeroportului Internațional Henri Coandă cu Gara de Nord din Capitală este funcțională încă din dimineața zilei de 13 decembrie 2020, când aici au ajuns primele trenuri.

Ea face parte din proiectul Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Acesta a prevăzut construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podețe, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație de cale ferată, cu linie dublă, la Terminalul T1. Valoarea contractului a fost de 398,1 milioane de lei.

Citește și Cozi uriaşe de camioane la ieşire din ţară spre Ungaria. Se aşteaptă peste două ore


loading...