Se închină la un Iisus Hristos negru. Sute de mii de credincioşi în stradă, în Filipine VIDEO

Sute de mii de credincioşi au ieşit pe străzile din Manila, capitala statului Filipine, pentru a-i aduce un omagiu celebrei statui din lemn negru ce îl reprezintă pe Iisus Hristos. Oamenii cred că sculptura are puteri miraculoase şi că îi ajută să se vindece de boli.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 07:35
Se închină la un Iisus Hristos negru. Sute de mii de credincioşi în stradă, în Filipine VIDEO

Ceremonia din capitala statului Filipine a început cu o slujbă la care au participat peste jumătate de milion de oameni şi a continuat cu o paradă pe străzile oraşului. Credincioşii sunt convinşi că sculptura are puteri miraculoase şi mulţi dintre ei spun că s-au vindecat de boli după ce au atins-o.

A fost un miracol faptul că fiul meu s-a vindecat. Nu a avut nevoie de medicamente, aşa că venim aici în fiecare an să aducem un omagiu„, a susţine una dintre participantele la ceremonie.

Peste 2.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea. Mai mulţi oameni au fost răniţi în aglomeraţie.

Statuia din lemn negru a fost adusă din Mexic în capitala Filipinelor în secolul al XII-lea. Legenda spune că vasul la bordul căreia aceasta se afla a luat foc, iar astfel statuia s-a înnegrit. Alţii susţin însă că aceasta a fost sculptată în lemn negru.