Se înmulţesc numerele de înmatriculare verzi, în România. Cum pot fi obţinute şi actele necesare

Numerele de înmatriculare verzi, în România, sunt din ce în ce mai multe. Aceste plăcuțe semnalează mașinile electrice, iar numărul acestora este din ce în ce mai mare.

12 mai 2023, 22:54
Se înmulţesc numerele de înmatriculare verzi, în România. Cum pot fi obţinute şi actele necesare

Conform Direcţiei Regim Permise de Conducere si înmatriculare a Vehiculelor, anul trecut au fost emise placute cu numere de inmatriculare verzi pentru 6.116 de vehicule cu emisii zero de CO2. Aceste plăcuțe semnalează, practic, mașinile electrice din România.

Primul număr verde în România a fost eliberat în 2022.

Citeşte şi Dacia electrică mistuită de flăcări într-o localitate din Timiș. Proprietarul mașinii tună și fulgeră: „Efectiv regret achiziția ei”

Costul plăcuţelor cu număr de înmatriculare este de 20 de lei pentru plăcuţa tip A, 23 de lei pentru plăcuţa tip B (pentru partea din spate a modelelor de teren dotate cu loc de amplasare special prevăzut) şi, respectiv, 17 lei pentru plăcuţa tip C (motocicluri).

Citeşte şi Vești proaste pentru șoferi! Asiguratorii schimbă regulile de vânzare a RCA-ului. Cine sunt cei care vor plăti polițe mai scumpe

Actele necesare sunt următoarele:

  • cererea solicitantului;
  • dovada plăţii contravalorii plăcuţei/plăcilor cu număr de înmatriculare;
    actul de identitate al solicitantului sau documentele care atestă dobândirea personalităţii juridice,
  • denumirea şi sediul persoanei juridice;
    plăcuţele vechi cu număr de înmatriculare ori, după caz, declaraţia de pierdere sau dovada declarării furtului acesteia/acestora emise de autorităţi competente;
  •  procura specială în formă autentică, după caz