Un deţinut american a fost lăsat să moară cu zile în celula lui. Nu i s-a dat nici apă să bea VIDEO

Un deţinut american din penitenciarul Tulsa, din Oklahoma, a zăcut gol două zile pe podeaua unei celule şi nimeni nu a venit să-l ajute să bea măcar un pahar cu apă.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 05:51

Bărbatul, paralizat, a fost lăsat să moară de foame. Imaginile video în care apare deţinutul sunt cu adevărat şocante.  La început, se poate vedea cum mai mulţi gardieni aduc o prelată cu un om pe care o lasă pe podeaua unei celule.

Câteva minute mai târziu bărbatului i se aduce un pahar cu apă şi o tavă cu mâncare. Bărbatul care nu se poate mişca abia ajunge să-şi înmoaie degetele în apă. Deşi a fost evident faptul că deţinutul nu putea să bea, niciun gardian nu i-a dat ajutor. După 48 de ore gardienii au descoperit că bărbatul murise. Deşi au fost chemaţi medici să-l resusciteze, deţinutul nu a mai putut fi salvat.

Conform oficialilor penitenciarului deţinutul, de 37 de ani, şi-a fracturat coloana vertebrală după ce s-a lovit cu capul de uşa celulei la doar câteva ore de la arestare. Conform medicilor legişti, moartea bărbatului s-a produs din cauza fracturii de coloană.

Familia deţinutului a dat în judecată conducerea penitenciarului şi personalul medical pe care îi acuză de moartea bărbatului şi de încălcarea drepturilor omului.