Se întâmplă în România înzăpezită: „Alo, Primăria? Nu are cine să-mi plimbe câinele”

Mai mulţi bătrâni fără aparţinători în proximitate au apelat dispeceratele de urgenţă al primăriilor de sector pentru că din cauza vremii nu-şi puteau scoate afară animalele de companie.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 09:45
Se întâmplă în România înzăpezită: „Alo, Primăria? Nu are cine să-mi plimbe câinele”

Sute de persoane vârstnice şi fără aparţinători au apelat în ultimele zile la autorităţi, deoarece din cauza vremii nu au putut ieşi din case. Solicitările lor au fost dintre cele mai variate, ei având nevoie fie de medicamente, fie de alimente. Culmea este, însă, că unii dintre ei au apelat la dispeceratul de urgenţă pentru a le fi însoţite animalele de companie afară sau la medicul veterinar.

„I-auzi dom’le! bravo dom’le! Înseamnă că într-adevăr suntem în Europa. Vreau să văd şi eu un însoţitor d-ăsta de câini la cabinetul veterinar… «pentru continuarea tratamentelor câinilor». Eu am senzaţia că mă luaţi la mişto”, a fost reacţia primarului Sorin Oprescu la vederea acestui detaliu în raportul prezentat de Comandamentul de iarnă.

În total, în perioada 3-6 februarie s-au înregistrat 248 de sesizări privind vârstnici aflaţi în imposibilitate de a ieşi din casă, din care au fost reconfirmate prin telefon 202 cazuri.