Se întâmplă în România: pavele la 0 grade. Gheaţa, topită cu butelia de gaz

După vijelia de anul trecut, la Moneasa au dispărut foarte mulți copaci. În fața hotelului Parc nu mai există niciunul! Acum, se pun pavele. Când afară e un frig de crapă pietrele, câțiva muncitori lucrează, topind gheața cu gazul de la o butelie, exact ca la tăierea porcului.

24 ian. 2018, 15:31
Se întâmplă în România: pavele la 0 grade. Gheaţa, topită cu butelia de gaz

Fiecare cu Doreii săi. Moneasa nu face excepție, iar astăzi, de dimineață, mintea sclipitoare a vreunui Dorel-șef a trimis la lucru opt muncitori, care să pună pavele. Chiar în fața hotelului Parc, acolo unde vijelia de anul trecut a făcut prăpăd, copacii dispărând complet.

Și uite așa, pe o vreme imposibilă, de crăpau pietrele, cei opt și-au preluat responsabilitățile. La ora 11, când am făcut pozele, afară erau 0 grade Celsius. Dar asta nu a contat, chiar dacă e caz de ITM. Pe zăpadă și pe gheață, s-a început lucrul!

Cum nu se puteau pune pavelele din cauza suprafeței înghețate, s-a adus o butelie. Au fost scene spectaculoase, dacă nu era de râs, era singur de plâns, căci așa ceva ni se pare imposibil: să lucrezi la pavele ca la tăierea porcilor, când totul e înghețat bocnă. Imaginile demonstrează asta. Dar, oare, cine a avut o minte așa de sclipitoare?, se intreaba retoric aradon.