Se întâmplă într-un sat din Vâlcea: Primarul care face ziua ce VISEAZĂ noaptea

Primarul din comuna Orleşti din judeţul Vâlcea a construit o cruce înaltă de 26 de metri după ce a visat asta într-o noapte. Mai mult, acesta vrea să construiască acum o biserică nouă, tot în urma unui vis. Dacă prima dată investiţia nu a costat mai nimic, acum, edilul a alocat 200 de mii de lei pentru începerea lucrărilor.

01 oct. 2015, 19:49

Crucea a fost ridicată la aproape patru kilometri distanţă de sat. Primarul i-a montat în vârf şi câteva beculeţe, pentru a se vedea mai bine noaptea, aşa cum i s-a arătat în vis

„Deci eram pe deal acolo vreo şapte – opt bărbaţi şi s-a întunecat cerul. Şi să ştiţi că au râs mulţi de mine! S-a întunecat ca să plouă, dar nu a plouat. Şi în mijlocul norilor a apărut un ochi de lumină”, povestește Constantin Cârstina, primarul comunei Orleşti, potrivit digi24

Toate materialele de care a avut nevoie pentru a construi crucea le-a avut după ce a demolat un grajd de animale. Asfel că investiţia nu a fost deloc una costisitoare. Acum însă, edilul a visat că trebuie să ridice şi o biserică, aşa că a alocat 200.000 de lei din bugetul comunei.

„Mai construiesc o biserică pe marginea Oltului. Primăria, nu eu. Şi s-a întâmplat fără nicio măsurătoare. Fără nicio simetrie, perfect. Drept în drept cu crucea. Zici că a măsurat cineva cu teodolitul”, mai spune primarul Constantin Cârstina.

Tot ce îşi mai doreşte primarul este să asfalteze drumul până la cruce, pentru ca localnicii să poată ajunge mai uşor la ea.

Citeşte şi O CRUCE uriaşă, cât opt etaje, ar putea fi amplasată în Piaţa Universităţii din Capitală