Se întâmplă și în România! O dronă va ajuta turiștii rătăciți, până când ajung echipele de salvare, oferind alimente și asistență medicală

O dronă va putea să acorde asistență turiștilor rătăciți, fiind capabilă să transporte alimente și medicamente. Prima astfel de dronă din România va fi folosită de autoritățile din Sinaia și va reprezenta un ajutor real pentru turiștii care se rătăcesc în Bucegi.

19 iun. 2023, 20:15
Se întâmplă și în România! O dronă va ajuta turiștii rătăciți, până când ajung echipele de salvare, oferind alimente și asistență medicală

O dronă care să țină locul salavatorilor, până când aceștia ajung la turiștii rătăciți, va fi lansată, pentru prima dată în România, de autoritățile din Sinaia. Drona poate asigura alimente, dar și o trusă medicală, astfel încât turiștii rătăciți în Bucegi să aibă parte de ajutor suplimentar, până la sosirea salavamontiștilor.

Mai mult, drona este dotată cu microfon și cameră video, astfel încât ea este foarte importantă pentru slavamontițti, dar și pentru turiștii care pot primi, astfel, informații esențiale.

Citește și  Mare atenție, șoferi! Mașina albă cu camere de control de la Control Parking a fost surprinsă în trafic

Prima dronă ”salavatoare” va fi folosită la Sinaia

Achiziția unei astfel de drone este o premieră pentru România. Salvatorii spun că analiza imaginilor surprinse de drone va fi făcută rapid și asta le va aduce mult timp câștigat în intervențiile specifice, de căutare și salvare a turiștilor rătăciți.

Citește și  Nu e ”lapte și miere”. Vasile Bolohan, un român stabilit în Marea Britanie de 16 ani, avertisment pentru cei care vor să lucreze în străinătate: „Credeți-mă, rămâi cu traume de neuitat”

România a fost selectată ca prima țară în care va fi implementat un sistem de căutare salvare aistat de inteligența artificială. În acest sens, va fi înființat un centru de analiză a datelor colectate cu ajutorul dronelor. Se va reduce foarte mult timpul în care echipele de căutare vor putea interveni, iar turiștii vor avea posibilitatea de a primi atât informații esențiale, pentru a se proteja, dar și alimente și medicamente.