Se majorează pensiile din 2023, anunţ oficial de la premier

Grecia va permite majorarea pensiilor începând cu 2023, pentru prima dată de la criza datoriilor, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis.

07 iul. 2022, 08:58
Se majorează pensiile din 2023, anunţ oficial de la premier

Se majorează pensiile în Grecia, dar de anul viitor. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a promis anul viitor majorări de pensii pentru prima dată după mai bine de zece ani, afirmând că Grecia s-a îndepărtat definitiv de haosul financiar care a necesitat trei planuri de salvare internaţionale, scrie Reuters.

În timpul crizei financiare care a durat un deceniu şi care a izbucnit în 2009, Grecia a fost forţată de creditorii săi internaţionali să taie pensiile de peste 10 ori pentru a reduce cheltuielile statului şi pentru a-şi îndeplini obiectivele fiscale.

„Toată lumea trebuie să beneficieze de creştere fără a ameninţa echilibrul fiscal sau competitivitatea economică a ţării”, a declarat Mitsotakis, al cărui mandat se încheie anul viitor, în faţa parlamentului.

PENSII 2022. Veste proastă pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu banii promiși
Economia Greciei ar urma să înregistreze o creştere de 3,2% în acest an, potrivit băncii centrale, care a redus o prognoză anterioară pentru a reflecta creşterea incertitudinii din cauza războiului din Ucraina şi a inflaţiei.

Premierul conservator a fost presat de opoziţia de stânga să convoace alegeri anticipate din cauza modului în care guvernul său a gestionat pandemia COVID, a inflaţiei şi a creşterii preţurilor la electricitate, care au afectat gospodăriile.

„Trei ani sunt suficienţi”, a declarat în parlament liderul partidului de stânga Syriza, Alexis Tsipras. „Trebuie să declaraţi astăzi (…) că ţara se va îndrepta spre alegeri în septembrie”.

Pensii 2022. Un nou document trebuie depus obligatoriu la dosarul de pensionare. Greşeala îţi întârzie poştaşul şi cu doi ani!
Mitsotakis a exclus în repetate rânduri organizarea unui scrutin anticipat, iar partidul său, Noua Democraţie, conduce în sondajele de opinie. Un sondaj realizat de agenţia de sondare Alco pentru Open TV înainte de aflarea veştii despre pensii, a plasat avansul conservatorilor la 8,5 puncte, în timp ce majoritatea respondenţilor au declarat că se aşteaptă la alegeri în septembrie-octombrie.


loading...
Partenerii noștri