PENSII 2022. Veste proastă pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu banii promiși

Peste un milion de pensionari cu veituri mici au primit cardurile de 250 de lei, în iulie se primește la pensie și ajutorul de 700 de lei, dar majorarea tuturor pensiilor se amână pentru 2023.

06 iul. 2022, 23:31
PENSII 2022. Veste proastă pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu banii promiși
Pensii 2022. Premierul României a venit cu noi clarificări privind o nouă creştere a pensiilor în 2022

PENSII 2022. Ajutorul de 700 de lei și voucherele sociale de 250 de lei se pare că sunt singurele majorări pe care le vor primi pensionarii cu venituri mici în acest an. Majorarea promisă de la 1 septembrie pentru toți pensionarii se pare că se amână pentru ianuarie 2022, când veniturile seniorilor vor fi majorate cu 10%. Este, de fapt, o indexare la inflație, pe care Guvernuk este obligat să o aplice în fiecare an, nu de o majorare propriu zisă.

EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre noile taloane de pensii. Toţi românii trebuie să afle asta
Astfel, o pensie de 1.586 de lei ar putea creşte cu aproape 160 de lei, o sumă infimă dacă ne raportăm la inflația care este la 15 % acum în România. În prezent, există informația conform căreia ar mai putea exista de la 1 ianuarie anul viitor o majorare de 10%.

Executivul a decis și în acest an să existe o majorare a pensiilor cu 10% plus acele ajutoare care au fost acordate la începutul anului pentru creșterea facturilor și ajutoarele de 700 de lei care deja încep să fie distribuite odată cu pensiile, pentru pensionarii care au un venit sub 2000 de lei în prezent. Se încearcă mai multe măsuri în acest moment, pentru a veni în ajutorul pensionarilor care au și așa venituri foarte mici.

Odată cu creșterea acestei rate a inflației, prețurile cresc galopant. De la prețul la pompă, automat cresc și celelalte prețuri. Pensionarii suportă destul de greu toate aceste costuri pentru coșul zilnic de cumpărături, de pildă, dar și pentru întreținere și celelalte cheltuieli.

 

Întrebat când va putea avea loc următoarea majorare, ministrul a răspuns: „Este o perioadă foarte grea și chiar și fără această perioadă am spus tot timpul că pensiile în România sunt mici, de aceea nu am înțeles niciodată de ce această încorsetare în PNNR, într-un procent anume din PIB. Cu siguranță că avem nevoie de această majorare, am avut o majorare la început de an, am avut aceste pachete sociale succesive și lucrăm acum să căutăm soluții pentru încă o majorare, poate în acest an, dar este o decizie extrem de serioasă. Nu aș vrea să dau o speranță seniorilor acestei țări , pe care ulterior să nu o putem îndeplini și să dezamăgim”.

Pensii 2022. Se măresc pensii din toamnă, veste bună pentru 5 milioane de români

Întrebat cu cât ar putea crește impozitul veniturilor bugetarilor care depășesc indemnizația președintelui, Marius Budăi a precizat: „Nu avem acum o creștere a impozitelor, totul a plecat în primă discuție de la o simulare și la asta se lucrează în acest moment”.

„Mie îmi place când cei care acum sunt în opoziție au idei și când au fost la putere nu au făcut nimic. Noi implementăm ceea ce am spus în programul de guvernare, pentru că avem nevoie de o susținere echilibrată categoriilor vulnerabile, dar și a mediului de afaceri, pentru că, în primul rând, trebuie să sprijinim mediul de afaceri într-o situație atât de grea precum cea de acum, să-și apere locurile de muncă, pentru că eu sunt adeptul ideii că cea mai bună protecție socială este un loc de muncă”, a mai declarat recent ministrul Muncii, la Romania TV.

Pensii 2022. Un nou document trebuie depus obligatoriu la dosarul de pensionare. Greşeala îţi întârzie poştaşul şi cu doi ani!


loading...