Se măresc salariile pentru această categorie de bugetari. Cine va primi mai mulţi bani în ciuda austerităţii de la stat

Vești bune pentru o anumită categorie de români. Aceștia se vor bucura de un venit salarial mai mare în perioada următoare, în ciuda austerităţii anunţate recent de Guvern.

17 sept. 2023, 09:22
Se măresc salariile pentru această categorie de bugetari. Cine va primi mai mulţi bani în ciuda austerităţii de la stat

Se măresc salariile pentru această categorie de bugetari. Florin Barbu, ministrul agrigulturii, a anunțat că, după reorganizarea instituției, 1.700 de angajați vor primi salarii mai mari. Vestea mai puţin bună este că vor fi desființate 300 de posturi de conducere.

„Acelor sute de oameni, care se îngrijorează, după reorganizare le va crește salariul. Pentru că atunci când reorganizezi instituții care au un salariu de bază mai mic față de alte instituții trebuie să-i duci la nivelul maxim în plată.  Bineînțeles că în jur de 1.700 de oameni, prin această reorganizare, vor primi salariu mai mare”, a declarat Florin Barbu.

Citeşte şi: Adrian Câciu aruncă bomba! Cu cât vor fi majorate salariile românilor începând cu 1 octombrie și care sunt categoriile de muncitori vizate

Oficialul guvernamental a mai precizat că decizia de a aduce un plus de eficiență în instituțiile publice este absolut necesară, mai ales în condițiile în care, în perioada următoare, Ministerul Agriculturii va lansa foarte multe proiecte de ordinul miliardelor de euro.

Citeşte şi: Angajări 2023. Topul orașelor în care te poţi angaja bugetar. Salarii atractive, tichete de masă, vouchere şi prime de Crăciun

„Normal că ne dorim ca fermierii români să nu mai fie plimbați de la o instituție la alta pentru accesarea acestor fonduri europene”, a mai spus Florin Barbu, care a precizat că, prin reorganizare, nu se vor desființa instituții, ci se vor comasa: „Prin această reorganizare se vor desființa 300 de funcții de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproape 10 milioane de euro”.