Se modifică modul de acordare a SUBVENŢIILOR. Ministrul Agriculturii a explicat cum vor fi făcute plăţile

Ministrul Agriculturii a anunţat că una dintre principalele modificări avute în vedere pentru Planul Naţional Strategic vizează eficientizarea acordării subvenţiilor pentru pajişti, în sensul condiţionării acestora de numărul de animale.

25 ian. 2022, 22:42
Se modifică modul de acordare a SUBVENŢIILOR. Ministrul Agriculturii a explicat cum vor fi făcute plăţile

Se modifică modul de acordare a SUBVENŢIILOR. Plăţile directe şi măsurile de sprijin cuplat au fost pe ordinea de zi a consultărilor privind Planul Naţional Strategic 2023-2027 (PNS) avute marţi de către ministrul Agriculturii cu entităţile publice şi private.

Se modifică modul de acordare a SUBVENŢIILOR

„Una dintre principalele modificări pe care le avem în vedere pentru Planul Naţional Strategic vizează eficientizarea acordării subvenţiilor pentru pajişti, în sensul condiţionării acestora de numărul de animale. Astfel, plata pe suprafaţă va fi realizată doar pentru cei care asigură încărcătura de animale, având în vedere că, din experienţa perioadei anterioare de programare, suprafaţa de pajişti introdusă la plată a crescut, concomitent cu scăderea efectivului de animale. Este important să nu pierdem din vedere faptul că păşunile sunt destinate creşterii animalelor”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Citeşte şi Subvenţii APIA 2022. Până când se pot depune cererile pentru a primi bani de la stat. Actele necesare

În cadrul discuţiilor au fost prezentate noile definiţii ale activităţii agricole, numărul de hectare eligibile, dar şi alocările financiare, conform noilor reglementări prevăzute de Regulamentele PAC post 2020.

Cei care au participat la discuţii şi-au exprimat punctele de vedere cu privire la plăţile directe şi la sprijinul cuplat, bazate pe experienţa actualului exerciţiu financiar, precum şi pe lecţiile învăţate, astfel încât noile reglementări din PNS să reflecte nevoile actuale identificate în spaţiul rural românesc.

La consultări au mai participat: Sorin Moise – secretar de stat, Daniela Rebega – director general AMPNDR, Elena Tatomir – director general al Direcţiei Generale Politici Agricole, Maria Toma – director al Direcţiei Politici în Zootehnie, Cristiana Constantinescu – director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Agricole (AFIR), Cornel Constantin Turcescu – director general adjunct Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), precum şi experţi ai APIA, AFIR, ai unor organizaţii importante din zona dezvoltării rurale şi agriculturii.

Citeşte şi Subvenţii de la stat pentru agricultori. Ce bani se dau pentru culturile de ardei, castraveţi, tomate şi vinete


loading...
Partenerii noștri