Se modifică zonele de promenadă din Bucureşti. Unde vor fi restricţii de trafic în weekend

Zonele de promenadă înfiinţate de Primăria Capitalei vor fi reconfigurate, astfel încât se va extinde cea de la Calea Victoriei, se va desfiinţa cea din cartierul Cotroceni, iar cea din apropierea Pieţei Amzei va fi modificată, a anunţat Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 13:46
Se modifică zonele de promenadă din Bucureşti. Unde vor fi restricţii de trafic în weekend

„Zonele de promenadă înfiinţate de Primăria Capitalei se reconfigurează, pentru a se adapta la preferinţele bucureştenilor. Zonele preferate de public se menţin şi chiar se extind, iar celelalte se modifică sau se elimină pentru că nu s-a înregistrat trafic pietonal. Astfel, se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei, se desfiinţează cea din cartierul Cotroceni şi se modifică zona din apropierea Pieţei Amzei”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Capitalei într-un comunicat de presă.

Astfe, începând din acest weekend, 13-14 iunie, pentru zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 8,00 – 22,00, zonele pietonale se reconfigurează după cum urmează:

Zona 2 de promenadă a fost extinsă pe Calea Victoriei, de la aleea Kretzulescu până la Bd. Regina Elisabeta, cu posibilitatea circulaţiei de traversare la Str. Ion Câmpineanu şi Bd. Regina Elisabeta, în continuare zona pietonală fiind pe Calea Victoriei – Strada Eforie – Strada Domniţa Anastasia – Strada Ing. A Saligny – Splaiul Independenţei.

– Zona 3, delimitată de Bd. Eroilor – Bd. Eroii Sanitari – Piaţa Operei – Strada Dr. J. Lister – Strada Dr. Gr. Romniceanu a fost desfiinţată, circulaţia auto urmând să revină la situaţia anterioară.

– Zona 5 a fost restrânsă şi va fi delimitată de Bd. Dacia, – Bd. N. Bălcescu – Str. Mendeleev – Str. G.Enescu – Str. G. Clemenceau – Str. N. Golescu – Calea Victoriei.

Pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menţionat circulaţia auto se desfăşoară normal, precizează PMB.

Restul zonelor instituite anterior rămân neschimbate:

Zona 1 – Strada Polonă (de la Bd. Dacia) – Strada A.D. Xenopol – Strada Dionise Lupu – Strada C.A. Rosetti – Strada J.L. Calderon (de la Strada C.A. Rosetti) – Strada I.L. Caragiale – Strada Icoanei – Strada A. Vlaicu.

– Zona 4 – Strada E. Quinet (de la Strada Academiei) – Strada Biserica Enei

– Zona 6 – Strada G. Enescu – Strada N. Golescu – Calea Victoriei – Strada C.A. Rosetti – Bulevardul N. Bălcescu.

– Zona 7 – Bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a Pieţei Unirii.