Se mută sediul Primăriei Capitalei, din octombrie. Cum arată noua clădire FOTO

Primăria Capitalei urmează să funcţioneze într.un nou sediu, începând din luna octombrie. Administraţia condusă de Gabriela Firea va avea birourile în vechiul sediu al instituţiei, vizavi de parcul Cişmigiu. 

14 sept. 2016, 14:31

Anunţul privind mutarea sediului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de luna viitoare a fost făcut de primarul general, Gabriela Firea, miercuri. 

Primăria Capitalei plăteşte chirie de 9.000 de euro pe zi. Cum arată sediul în care trebuie să se mute

Primăria Capitalei a cheltuit până în această vară aproape 20 milioane de euro pentru chiria la sediul din Splaiul Independenţei. În paralel, alte 25 milioane de euro au fost pompate de când a început în 2009 renovarea sediului din Bd. Regina Elisabeta şi unde urmează să se mute din octombrie. Cu banii daţi pe chirie, municipalitatea ar fi putut cumpăra turnul de birouri în care îşi desfăşoară activitatea în prezent, însă, din cauza unui contract făcut în defavoarea administraţiei locale, chiria plătită nu a fost acceptată ca avans pentru achiziţia imobilului, aşa cum s-a anunţat iniţial. Detalii, aici. 

Sediul PMB din Bd. Regina Elisabeta, monument istoric cu izolatori antiseismici

Imobilul din Bulevardul Elisabeta este clasat pe lista monumentelor istorice ca monument de arhitectură clasa A. Clădirea este alcatuită dintr-un tronson având forma literei E cu latura mare adiacentă bulevardului Regina Elisabeta. Clădirea a suportat toate seismele care s-au manifestat în municipiul Bucureşti, cele mai severe fiind cele din anii 1940, 1977, 1986 şi 1990 care i-au afectat structura în timp. De asemenea, multitudinea de intervenţii realizate de-a lungul timpului au dus la slăbirea structurii şi agravarea continuă a stării acesteia. 
Renovarea sediului PMB s-a făcut în două etape. În cadrul lucrărilor de consolidare s-a utilizat o metodă de excepţie, de izolare antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibraţiile terenului şi introducerea izolatorilor antiseismici, aceeaşi metodă fiind utilizată şi la consolidarea Arcului de Triumf.