Se pierd tradiţiile româneşti! În loc de castraveţi şi gogoşari, un bărbat din Arad a fost prins de poliţie cu cannabis la borcan

Un bărbat din Arad s-a pregătit un pic mai „altfel” pentru iarnă: în loc de murături, zacuscă și dulcețuri a pus cannabis la borcan, dar a fost prins de poliţie şi acum se află în arest preventiv de 30 de zile, urmând a fi judecat pentru trafic.

10 oct. 2023, 13:17
Se pierd tradiţiile româneşti! În loc de castraveţi şi gogoşari, un bărbat din Arad a fost prins de poliţie cu cannabis la borcan

„La data de 9 octombrie 2023 polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune în municipiul Arad, pentru combaterea traficului de droguri de risc. Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – octombrie 2023, un bărbat, de 47 de ani, ar fi inițiat o cultură outdoor de cannabis, la domiciliul său, cu intenția de a comercializa drogurile obținute, în județul Arad”, spun reprezentanții IPJ Arad.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 9 octombrie 2023, au fost descoperite și ridicate 6 kilograme de masă vegetală de canabis compusă din 3,8 kilograme de muguri de canabis păstraţi în 15 borcane, resturi vegetale şi frunze puse la uscat în cutii din plastic, mai multe fragmente de plantă canabis, o plantă canabis verde plantată într-un ghiveci, o cantitate de cristal, trei grindere, un telefon mobil, 1.600 de euro, 310 dolari și 700 de lei.

Citeşte şi: Ce să mănânci când ești răcit. Alimentele care te pun pe picioare rapid!

La aceeași dată, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestuia magistraților Tribunalului Arad a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul IPJ Arad.

Citeşte şi: Un român, tată a 13 copii, acuzat de fraudă în Belgia. Trebuie să returneze peste 200.000 de euro