Se plimbau pe plajă şi au găsit asta. S-au îmbogăţit. Valorează peste 70.000 de dolari

Soților Harry și Angelle Williams din regiunea engleză Lancashire le-a surâs norocul: ei au găsit o comoară în adevăratul sens al cuvântului. Iată cum s-a întâmplat.

23 ian. 2017, 10:36
Se plimbau pe plajă şi au găsit asta. S-au îmbogăţit. Valorează peste 70.000 de dolari

Harry și Angelle au decis să-și petreacă weekend-ul pe țărmul Mării Irlandeze, care se află la doar câțiva kilometri de casa lor, scrie pufosenia.org. Evident că vremea din aprilie nu le-a permis să se scalde, de aceea soții pur și simplu s-au plimbat pe plajă, savurând sunetul valurilor ce se revărsau pe mal.

Citeşte şi De ce nu trebuie să-ţi arunci niciodată biletul de îmbarcare în avion! Motivul te va şoca

Atmosfera lor romantică nu a durat mult, întrucât vântul le-a adus un miros de pește stricat. Soții erau foarte uimiți, deoarece plaja era curată și nu se vedea nimic care ar fi putut cauza duhoarea respectivă. Deodată atenția lui Harry a fost atrasă de ceva ce semăna cu o piatră obișnuită. S-a adeverit că aceasta era sursa mirosului neplăcut.

Harry și Angelle și-au dat seama că în fața lor se afla o prețioasă ambră – un produs format în sistemul digestiv al balenelor, care, oricât de straniu ar suna, este folosit în parfumeria de elită.

Citeşte şi A furat o găleată cu 40 de kg de aur dintr-o maşină de valori blindată sub nasul agenţilor de securitate VIDEO

Această substanță vâscoasă se produce în intestinul masculilor de cașalot și iese prin vărsătură. Valurile aruncă frecvent astfel de „bolovani” la mal, pentru că acest produs este un pic mai ușor decât apa.

Substanta poate fi vanduta cu peste 70.000 de euro, astfel ca cei doi soti, s-au imbogatit dupa o simpla plimbare la malul marii.