Se poate şi aşa. Un diplomat este plătit cu 470.000 de euro ca să stea degeaba

Baronesa Catherine Ashton va primi un salariu de 470.000 de euro timp de trei ani de la Uniunea Europeană ca să nu facă nimic. Salariul oferit de UE este o "alocație de tranziție" și va fi plătit la o rată mai mică a impozitului decât ratele standard ale britanicilor. Acesta este destinat să compenseze înalții funcționari, cum ar fi baronesa Ashton sau Înaltul Reprezentant al Afacerilor Externe, pentru restricțiile cu care se confruntă în lunile după ce părăsesc funcţiile.

08 apr. 2013, 09:53
Se poate şi aşa. Un diplomat este plătit cu 470.000 de euro ca să stea degeaba

Catherine Ashton va primi 470.000 de euro timp de trei ani (aproximativ 157.000 de euro pe an, până în 2017), după terminarea mandatului ca şefă a diplomaţiei Uniunii Europene, la sfârşitul lui 2014.

Potrivit The Independent, Bruxelles-ul îi dă aceşti bani pentru că timp de un an şi jumătate după ce îşi termină mandatul nu are dreptul să se angajeze nicăieri, fără aprobarea oficialilor europeni. După terminarea mandatului, baronesa Catherine Ashton va trebui să aibă aprobare europeană pentru orice alt job.

Plata extinsă a compensațiilor, care reprezintă aproape 55% din salariul ei actual, este, de asemenea, o poliţă de asigurare pentru faptul că ea nu-și va petrece timpul în ultimele luni la birou căutând noi posturi.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că „termenii și condițiile comisarilor europeni nu sunt decise de către Comisie, ci sunt stabilite prin acordul statelor membre”.