Surpriză! Apare un nou album Amy Winehouse

Un material discografic, până acum secret, al lui Amy Winehouse, urmează să fie lansat în luna decembrie, la doar câteva luni de la tragica ei dispariție.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 09:40
Surpriză! Apare un nou album Amy Winehouse

Mitch, tatăl cântăreței, a povestit, vădit emoționat, că a ascultat cu lacrimi în ochi toate cele 12 piese de pe viitorul album, unele în premieră chiar și pentru el, și a exclamat cu mândrie: „Nu am realizat niciodată că era un geniu adevărat! Abia când am stat alături de restul familiei și am ascultat întregul album, am reusit să o apreciez cu adevărat. Albumul mi-a tăiat răsuflarea… Una dintre piese, Halftime, pe care nu am mai auzit-o până acum, este incredibil de frumoasă!”

„Dacă familia ar fi considerat că materialul nu se ridica la standardele celorlalte albume, ca Frank sau Back to Black, nu am fi fost niciodată de acord să-l lansăm.” a completat Mitch Winehouse.

Producătorul Salaam Remi și Mark Ronson, cel mai bun prieten al artistei, au stat în studio timp de mai multe săptămâni, pentru a pune piesele cap la cap. O operațiune foarte delicată și emoționantă, care a constat în ascultarea a mii de ore de înregistrări. „A fost dificil dar și extraordinar, în același timp. Amy era o fată foarte talentată. Cred că a lăsat ceva dincolo de anii ei, o operă care va inspira o generație nenăscută încă. Mă simt binecuvântat că am făcut parte din acest proiect, că am cunoscut-o și i-am putut continua munca.” a povestit Salaam.

„Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures” include o piesă înregistrată în timp ce artista se afla sub influența heroinei. O altă înregistrare surpriză, Between The Cheats, vorbește despre relația tumultoasă dintre Amy și fostul ei soț, Blake Fielder-Civil. De asemenea, pe album se mai găsesc câteva cover-uri ale unor piese celebre, printre care și Will You Still Love Me Tomorrow a lui Carole King. Însă cea mai emoționantă melodie, atât pentru familie cât și pentru fani, este A Song For You, piesă înregistrată în 2009, la locuința artistei, în perioada în care Amy se chinuia să scape de dependența de droguri de mare risc.

Ultima piesă pe care a înregistrat-o, Body & Soul, un duet cu Tony Bennet, este inclusă și ea pe album. Sesiunea de înregistrări din martie, de la studiourile Abbey Road din Londra, a fost una dintre cele mai frumoase zile din viața ei. „A fost ceva minunat să lucrez cu Amy. Înregistrarea atestă strălucirea geniului ei artistic” a declarat Tony Bennet.

Amy Winehouse, câștigatoare a cinci premii Grammy pentru hiturile lansate pe parcursul carierei – în ciuda dependenței de droguri și alcool, a murit în locuința ei din Camden, Londra, pe 23 iulie 2011, din cauza consumului excesiv de alcool.

Materialul postum va fi lansat pe 5 Decembrie, iar câte o liră sterlină din preţul fiecărui album vândut va merge către Fundația Amy Winehouse pentru ajutorarea copiilor.