Se prelungeşte suspansul la TVR: nu e cvorum pentru Culcer

Concursul pentru pentru ocuparea postului de director al ştirilor TVR a fost reprogramat, a anunţat astăzi postul public de televiziune. Astfel, şefă la direcţia de ştiri rămâne în continuare, prin delegare, Rodica Culcer. 

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 16:09
Se prelungeşte suspansul la TVR: nu e cvorum pentru Culcer

Interviul, etapa finală a concursului pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, care ar fi trebuit să se desfăşoare luni, va fi reprogramat la o dată pe care TVR o va anunţa ulterior, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Proba interviuuil din cadrul concursului de ocupare a postului de director al Direcţiei Emisuni Informative şi Sport nu a mai avut loc luni, deoarece „comisia de evaluare nu s-a putut reuni în plen”, mai spune TVR.

Reamintim că postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport (ştirile TVR, n.r.) este în acest moment vacant, după ce fosta directoare Rodica Culcer a atins vârsta legală de pensionare. Funcţia de director al ştirilor este în acest timp asigurată de Culcer prin delegare.

TVR a anunţat încă din noiembrie concursul pentru ocuparea scaunului de şef al ştirilor TVR, programându-l pentru a două parte a lunii decembrie, însă, în ultimele zile, a refuzat categoric să dea orice fel de detalii legate de concurs.

Redacţia RTV.net v-a informat cum reprezentanţii TVR au refuzat să furnizeze informaţii despre concurs. Ei au evitat să spună cine sunt concurenţii, ba chiar şi data precisă când va avea loc concursul.

Neoficial, în competiţia pentru şefia ştirilor TVR, au intrat Rodica Culcer, contestată de reprezentanţii USL în CA al TVR, Cezar Ion, angajat al TVR, cunoscut ca un apropiat al directorului general, Alexandru Lăzescu, şi un jurnalist de la B1TV.