Se pune SECHESTRU şi pe învăţământ! Un colegiu din Fălticeni, executat silit din cauza datoriilor

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, luni, că din cauza unei datorii de aproximativ 89.000 lei către o firmă de construcţii, Colegiul Naţional ''Nicu Gane'' din oraş este executat silit.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 14:53
Se pune SECHESTRU şi pe învăţământ! Un colegiu din Fălticeni, executat silit din cauza datoriilor

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a spus că această sumă reprezintă penalităţi de întârziere pentru neplata la timp a obligaţiilor financiare către firma de construcţii ”B&B Internaţional” din localitatea suceveană Râşca.

”B&B International” a executat, în perioada 2007 – 2008, lucrările de reabilitare a corpului principal al clădirii colegiului din municipiul Fălticeni, costurile ridicându-se la aproximativ 1,3 milioane de lei, cu fonduri alocate de la bugetul de stat.

Potrivit primarului, la sfârşitul lunii trecute, conducerea unităţii de învăţământ a transmis o adresă către Consiliul Local Fălticeni prin care solicita alocarea de bani de la buget pentru achitarea datoriei, în caz contrar conturile liceului urmând a fi blocate.

Primarul municipiului Fălticeni a precizat că executorul judecătoresc a pus deja sechestru pe maşina Colegiului ”Nicu Gane”. Potrivit Agerpres, în opinia lui Coman, în această situaţie s-a ajuns din cauza fostei administraţii PDL a oraşului, care nu a achitat datoria şi nici nu a informat vechiul deliberativ local despre existenţa acesteia.