Se redeschid bisericile după 15 mai. Klaus Iohannis: „Slujbele vor fi în exterior, credincioşii vor purta măşti şi vor păstra distanţa”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că, printre măsurile care intră în vigoare după data de 15 mai, se numără redeschiderea bisericilor. Slujbele în lăcaşurile de cult vor fi ţinute doar în aer liber, credincioşii vor purta obligatoriu mască de protecţie şi vor trebui să păstreze o distanţă de 1,5 metri între persoane.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 14:23
Se redeschid bisericile după 15 mai. Klaus Iohannis: „Slujbele vor fi în exterior, credincioşii vor purta măşti şi vor păstra distanţa”

Klaus Iohannis a anunţat că vor fi redeschide bisericile, începând cu data de 15 mai, când expiră starea de urgenţă şi intră în vigoare starea de alertă.

„Serviciile religioase cu credincioşi vor fi reluate în condiţii speciale. Serviciile religioase cu credincioşi pot fi reluate în prima fază în curtea bisericii sau în faţa bisericii, deci în exterior.

Credincioşii vor putea obligatoriu mască şi vor păstra obligatoriu distanţa de un metru şi jumătate. În a doua şi a treia etapă, aceste condiţii vor fi rediscutate, dar considerăm că este important să facem un prim pas şi să facem iarăşi posibile serviciile religioase cu credincioşi.

Repet, în această primă etapă, doar în aer liber”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis: „Din 15 mai devine obligatoriu portul măştii”