Se reiau lucrările la podul de la Doamna Ghica. Primarul Sectorului 2: Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului anul acesta

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru tăblierul de pod de la pasajul Doamna Ghica. Valoarea contractului este de 21,8 milioane de lei, iar termenul pentru livrare este de şapte luni şi jumătate de la semnarea contractului.

25 ian. 2022, 13:42
Se reiau lucrările la podul de la Doamna Ghica. Primarul Sectorului 2: Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului anul acesta

Se reiau lucrările la podul de la Doamna Ghica. „Veste bună pentru Sectorul 2: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tablierul metalic de pod de la pasajul Doamna Ghica”, a anunţat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe Facebook.

Valoarea contractului este de 21,8 milioane lei, iar termenul pentru livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului.

„După două licitaţii eşuate pentru acest element crucial al proiectului, mă bucur să pot anunţa acest pas important în dezvoltarea Sectorului 2.

Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului Doamna Ghica anul acesta.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă că au fost reluate lucrările la pasajul Doamna Ghica: „În această toamnă vom reuşi să avem două benzi pe sens”

Oricum intersecţia Doamna Ghica era una dintre cele mai aglomerate din Sectorul 2 şi din Bucureşti, în general. Ştiu că aglomeraţia doar a crescut odată ce lucrările se blocaseră. În sfârşit însă suntem pe direcţia cea bună pentru a degreva traficul în acest punct”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

În 17 iunie anul trecut, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că a fost semnat contractul între PMB şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, iar valoarea totală a investiţiei este de 144 de milioane de lei.

Citeşte şi: Primăria Capitalei nu are bani să termine Pasajul de la Doamna Ghica. Nicușor Dan: Lucrările să fie realizate fie de CNI, fie de primăriile de sector

Pasajul de la Doamna Ghica, despre care fostul primar Gabriela Firea promitea că va fi gata în toamna lui 2020, ajunsese în decembrie 2020 la 40% stadiu de execuție. Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei, structura de rezistență a pasajului (picioarele podului) și devierea rețelelor de utilități era aproape gata, însă structura metalică lipsea deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august, a fost sistat din lipsa banilor.

Lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica se referă la execuția unui pasaj suprateran la intersecția străzilor Șoseaua Colentina cu Strada Doamna Ghica, în teritoriul administrativ al sectorului 2 din Municipiul București, având o orientare generală Sud Est. Beneficiarul investiției este Primăria Municipiului București iar proiectantul și executantul este Trustul de Clădiri Metropolitane S.A.