Se reiau zborurile directe către Austria de la 1 august. Pasagerii trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus

Autorităţile de la Viena au permis reluarea zborurilor tur-retur către Austria operate direct din România. Măsura va intra în vigoare de la 1 august.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 14:52
Se reiau zborurile directe către Austria de la 1 august. Pasagerii trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus

Conform unui comunicat oficial de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 1 august se permite reluarea zborurilor către şi dinspre Austria.

„Astfel, începând cu data de 1 august a.c., companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind programul zborurilor.”, anunţă oficialităţile

Măsura prevede ca pasagerii care vor călători dinspre România să prezinte un test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 cu rezultat negativ, valabil între 72 de ore şi patru zile de la data prelevării acestuia. Certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie tradus în limbile germană sau engleză. De asemenea, se reduce şi perioada izolării de la 14 la 10 zile. 

„Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 / PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.”, este precizat pe site-ul MAE.

În lipsa unui test negativ, cetăţenii care vor călători către Austria pe calea aerului vor intra în carantină timp de 48 de ore dupa care vor fi obligaţi să efectueze un test biologic molecular:

„În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maxim 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.”, se mai menţionează în comunicat.