Se relaxează restricţiile în Franţa. Anunţul premierului: „Se pare că am depăşit vârful celui de-al treilea val epidemic”

Se relaxează restricţiile în Franţa. Premierul Jean Castex a anunţat, joi seară, relaxarea unor restricţii antiepidemice, în contextul îmbunătăţirii situaţiei, dar a precizat că interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va fi reevaluată abia la jumătatea lunii mai.

22 apr. 2021, 23:05
Se relaxează restricţiile în Franţa. Anunţul premierului: „Se pare că am depăşit vârful celui de-al treilea val epidemic”
Premierul Jean Castex a anunţat, joi seară, relaxarea unor restricţii antiepidemice

Se relaxează restricţiile în Franţa. Limita de zece kilometri privind deplasările în jurul domiciliului va fi anulată pe 3 mai, a declarat Jean Castex, conform postului France Info.

Situaţia se ameliorează„, a explicat premierul Franţei, pledând însă pentru prudenţă şi respectarea restricţiilor.

Citeşte şi: Franţa se deschide vara aceasta pentru turiştii americani şi europeni vaccinaţi împotriva Covid. Anunţul făcut de Emmanuel Macron

În schimb, interzicerea circulaţiei în intervalul orar 19.00-6.00 va fi deocamdată menţinută. „Vom vedea la jumătatea lunii mai, în etapa următoare, în funcţie de situaţia epidemică„, a explicat Jean Castex.

Cursurile liceelor se vor desfăşura într-un sistem „hibrid” începând din 3 mai. În şcolile elementare şi generale, vor fi efectuate teste salivare pentru depistarea eventualelor infectări. În prima etapă au fost puse la dispoziţie 400.000 de teste salivare.

Se pare că am depăşit vârful celui de-al treilea val epidemic„, a subliniat premierul Franţei, potrivit Agerpres.

Se relaxează restricţiile în Franţa

Magazinele, anumite activităţi culturale şi sportive şi terasele” s-ar putea redeschide şi ele ”la jumătatea lunii mai”, sub rezerva evoluţiei situaţiei sanitare, a afirmat, de asemenea, premierul Jean Castex.

Eliminarea restricţiilor este aşteptată cu nerăbdare şi îngrijorare de către comercianţi şi deţinători de restaurante, aceştia din urmă fiind afectaţi de aproximativ opt luni de închidere de la începutul pandemiei, în urmă cu mai bine de un an.