Se schimbă banii! Este nebunie totală cu noua bancnotă, deja se vinde pe Internet! VIDEO

Bancnota de zero euro promovează obiective turistice sau evenimente istorice, iar pe cea de la Suceava e imprimată Cetatea de Scaun.

02 sept. 2022, 09:31
Se schimbă banii! Este nebunie totală cu noua bancnotă, deja se vinde pe Internet! VIDEO

Se schimbă banii în România şi apar noi bancnote. Bancnota de zero euro este foarte valoroasă pentru colecţionari şi este cerere foarte mare pentru ea. Primele 200 de bancnote ce au ajuns la Suceava s-au vândut de pe o zi pe alta. În total, sunt tipărite 10.000 de astfel de bancnote-suvenir şi vor ajunge aici etapizat.

Citeşte şi : BNR derulează un program pilot referitor la potenţiala emitere a unui leu digital, deşi oficialii Băncii Naţionale s-au pronunţat în defavoarea criptomonedelor. Detalii:

Se schimbă banii în România. BNR vrea să renunţe la bancnote
Bancnotele de zero euro pot fi achiziţionate de la Muzeul de Istorie sau de la Cetatea de Scaun a Sucevei. La achiziţionare, bancnota este pusă într-un plic cu însemnele Muzeului Naţional al Bucovinei, în care se mai află o mini-vedere cu imaginea cetăţii şi o scurtă prezentare.

În România mai sunt alte cinci obiective care apar pe celebrele bancnote: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi şi Castelul Karolyi din Carei, informează observatornews.ro.

România nu este încă pregătită să treacă la moneda euro

Când se schimbă banii în România? Concluziile prezentate de BCE şi CE în Rapoartele de convergenţă (CE, 2022d) publicate la data de 1 iunie a.c., care evaluează progresele înregistrate de Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia – cele şapte state membre din afara zonei euro care s-au angajat legal să adopte moneda euro – converg în totalitate: (i) numai Croaţia şi Suedia îndeplinesc criteriul de stabilitate a preţurilor; (ii) toate statele membre îndeplinesc criteriul privind finanţele publice, cu excepţia României, care este singurul stat membru aflat în Procedură de Deficit Excesiv (PDE); (iii) Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc criteriul cursului de schimb; (iv) Bulgaria, Croaţia, Cehia şi Suedia îndeplinesc criteriul ratei dobânzii pe termen lung; (v) Croaţia îndeplineşte cele patru criterii de convergenţă nominală, iar legislaţia sa este pe deplin compatibilă cu cerinţele TFUE”, se spune în document.

Se schimbă banii. Ce trebuie să ştie românii, anunţ oficial de la Guvern