Se schimbă legea! Puşcărie din start pentru şoferii băuţi care produc accidente mortale

Pedepse mai dure pentru șoferii care conduc băuți și provoacă accidente mortale. Vinovații ar putea fi trimiși direct la închisoare.

24 dec. 2022, 15:29
Se schimbă legea! Puşcărie din start pentru şoferii băuţi care produc accidente mortale
Pedepse mai dure pentru șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice

Conform unui propuneri legislative care urmează să fie discutată în regim de urgență, șoferii care se urcă băuți la volan și provoacă accidente cu morți ar putea fi trimiși direct la închisoare. Noua prevedere ar fi valabilă și pentru cei care conduc fără permis auto,relatează antena3.ro.

Potrivit statisticilor, cele mai grave accidente din întreaga Europa se produc în România. Conform unui alt sondaj, 70% dintre șoferi sunt de părere că cea mai gravă abatere la volan este consumul de băuturi alcoolice.

Citește și: Preţ benzină şi motorină. Veste bună pentru şoferii care nu au maşini diesel, cât costă un plin înainte de Crăciun. Compensarea, anulată de la 1 ianuarie

Pe de aaltă parte, unul din 10 români mărturisește că a consumat alcool înainte de a se urca la volanul mașinii. Șoferii au invocat mai multe motive pentru care au condus sub influența băuturilor alcolice.

Așadar, 26% dintre respndenți au afirmat că nu simțeau că le-a fost afectată capacitatea de a conduce, iar 25% au spus că veau o urgență sau aveau o distanță mică de parcurs.

11% dintre șoferii participanți la sondaj au declarat că nu se așteptau să fie opriți sau verificați de poliție.

În acest context, autoritățile au ca scop reducerea numărului de accidente provocate de persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice, sancțiunile urmând să fie înăsprite, mai ales cu condamnarea la închisoarea.

Citește și: Vești excelente pentru șoferii din România: formularele de constatare amiabilă în caz de accident pot fi completate online, prin intermediul unei aplicații mobile