Se schimbă regulile în Liga 1. Cine nu poate alinia o echipă din cauza Covid 19 va pierde cu 0-3

FRF schimbă protocolul medical din pandemie după haosul acre a guvernat finalul ultimei ediţii de campionat.

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 09:37
Se schimbă regulile în Liga 1. Cine nu poate alinia o echipă din cauza Covid 19 va pierde cu 0-3

Şedinţă importantă la FRF. Cel mai important punct de pe ordinea de zi este legat de protocolul medical care va trebui respectat de cluburile din Liga 1.

In cazul unor cazuri pozitive la o echipa, Direcţia de Sănătate Publică va decide dacă echipa intra in izolare/carantinare. Clubul respectiv va trebui sa joace cu jucatori de pe lista B sau juniori. Dacă nici această situaţie nu este posibilă, cel mai probabil, echipa va pierde meciul cu 3-0, la „masa verde”.

 

De asemenea, foarte probabil, aceasta regulă se va aplica pentru toate toate ligile, pana la a treia, urmând a se introduce marţi în Regulamentul Disciplinar.

Direcţia pentru Sănătate Publică va aplica un regulament unitar in toată ţara pentru a evita situaţiile din sezonul recent încheiat. Se încearcă scoaterea testelor obligatorii la doua saptămâni şi se doreşte ca echipele să se testeze doar în situaţiile în care exista simptome clare. In rest, se va trece la triaj epidemiologic.

Pentru a respecta măsurile de distanţare socială, întâlnirea va fi organizată în sala mare, în amfiteatru, sala „Nicolae Dobrin”, cu participarea doar a membrilor CEx. Pentru a respecta măsurile de distanţare socială, întâlnirea va fi organizată în sala mare, în amfiteatru, sala „Nicolae Dobrin”, cu participarea doar a membrilor CEx.

„Sperăm ca protocolul din campionatul următor să fie mai flexibil”

„Clasamentul nu trebuie să se facă din pix, în birourile LPF sau FRF, ci pe teren. Trăim vremuri în care nu se mai hotărăsc aceste sisteme din punct de vedere sportiv şi banul dictează tot. Sper ca protocolul din campionatul următor să fie unul mai flexibil, astfel încât să putem să jucăm. Eu sunt de acord să copiem lucrurile din campionatele din străinătate care atunci când găsesc un jucător infectat să îl separe de întreg lotul şi să se joace mai departe. Eu aş fi de acord să fim testaţi la şapte zile. Noi am votat pentru 16 echipe. A fost un an greu şi acum trebuie să dăm dovadă, lăsând rivalitatea sportivă, de solidaritate între noi, între cluburi” explica Gică Popescu, preşedinte Viitorul Constanţa.

„Important este că sperăm să se schimbe protocolul. Asta am cerut şi data trecută. Eu personal am cerut şi la adunarea trecută, mai ales dacă vrem să avem continuitate în sezonul viitor. Trebuie să fim mai disciplinaţi cu toţii, asta ne dorim. Cred că toate cluburile vor fi destul de atente, sa avem conitnuitate până în iarnă pentru că programul este intens, este greoi, apoi vine şi programul echipei naţionale şi avem nevoie de un debut cu dreptul.” mărturisea Cornel Şfaiţer, preşedintele lui Sepsi.