Se schimbă tarifarea la STB: 3 lei ora şi abonamente anuale de 500 de lei

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a afirmat că doreşte introducerea unui tarif orar pe mijloacele de transport în comun, care să fie de trei lei, dar şi a unui abonament anual de cel mult 500 de lei.

14 mai 2021, 13:34
Se schimbă tarifarea la STB: 3 lei ora şi abonamente anuale de 500 de lei

Se schimbă tarifarea la STB. Adrian Criţ a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că doreşte realizarea unei noi politici tarifare pentru alinierea la ceea ce se întâmplă în marile oraşe europene.
“O nouă politică tarifară prin care să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole e necesară luând în considerare şi contextul actual. Ştim cu toţii că bugetul Capitalei, din păcate, nu suportă anumite servicii astfel încât să avem suportul necesar pentru facilităţile acordate prin hotărâre de Consiliu General”, a afirmat directorul STB.

EXCLUSIV Câţi bani a făcut STB din bannerele lipite pe întreaga flotă de transport în comun? 80.000 de euro în 3 luni după ce Nicuşor Dan a cerut decolantarea tuturor autobuzelor! Cel mai mare client, casa de pariuri Fortuna!
El a menţionat că s-a gândit la un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun faţă de călătorii ocazionali.
“Împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecevent al mijlocului de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebuie să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţeanul care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate pe de o parte prin calitatea transportului, pe de altă parte prin tarife care să-l avantajeze. În acest sens, avem propuneri către primarul general de majorare de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră, tariful orar. De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetăţeni”, a explicat Adrian Criţ.
El a mai afirmat că doreşte realizarea unui tarif pe oră care să fie de trei lei.

“Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere. Luând în considerare ce se întâmplă în Europa, tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ consider că un tarif pentru utilizarea în decurs de o oră, tarif de circa trei lei ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maxim 500 de lei”, a explicat directorul STB.

Florin Cîţu îi avertizează pe români în legătură cu relaxarea de la 1 iunie: „Dacă vaccinarea nu va merge în acelaşi ritm, e posibil să tragem frâna de mână”