Se taie sporurile pentru bugetari. Sindicatele ameninţă cu proteste şi grevă

Publicat: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 15:51 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 15:51 // Sursa: romaniatv.net

Decizia Guvernului de a îngheța sporurile pentru acești angajați, ar putea conduce la o nouă grevă. Mai ales că sindicaliști au mai amenințat și în trecut că vor face grevă dacă situația nu se va rezolva.

Decizia Guvernului de a lăsa medicii fără sporuri, ar putea conduce la o nouă grevă. Mai mult decât atât situaţia este extrem de gravă, mai ales că, în acest contex mii de pacienţi vor avea de suferit. 

După discuţia purtată cu sindicaliştii, ministrul Sorina Pintea dă asigurări că nu există pericolul unor scăderi ale salariilor din sănătate, precizând totodată că salariaţii cărora le sunt îngheţate sporurile vor obţine majorări prevăzute de legea salarizării.

“Din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, aplicarea prevederilor Ordonanţei 114 nu duce la scăderi de venituri, dimpotrivă aplicarea legii 153 merge înainte, sunt categorii de personal care nu au beneficiat de majorările salariale la nivelul medicilor şi asistenţilor medicali, la nivelul 2022 cărora le cresc salariile şi implicit veniturile cu prevederile legii salarizării. (...) Gărzile şi sporurile care se aplică la salariile de bază şi sporurile de condiţii rămân îngheţate la nivelul 2018, dar salariaţii cărora le rămân îngheţate sporurile beneficiază de majorările aferente legii salarizării”, a declarat Sorina Pintea, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate.

Mai mult decât atât, Sorina Pintea spune că toate discuţiile au fost legate de personalul auxiliar, respectiv- farmacişti, biologi, chimişti, precizând că asupra personalului medical, adică medicii şi asistentele medicale, acesată ordonanţă nu schimbă veniturile acestor categorii de personal.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că tariful orar pentru nivelul gărzilor se calculează la nivelul salariului de bază din ianuarie 2018, adică rămâne la acelaşi nivel care a fost înainte de majorare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ordonanta indemnizatii salarii bugetari salarii sananate sporuri sporuri sănătate
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H