Se va întoarce Miron Cozma la închisoare pentru dosarul Mineriadei? Răspunsul ferm al Luceafărului Huilei: A fost deschis din cauza mea. Nu am fost condamnat pentru crime!

Miron Cozma a vorbit, marţi seară, la "40 de întrebări cu Denise Rifai", despre dosarul Mineriadei. Luceafărul Huilei a declarat că însuşi el a reuşit să pună cazul pe rol.

25 mai 2021, 23:50
Se va întoarce Miron Cozma la închisoare pentru dosarul Mineriadei? Răspunsul ferm al Luceafărului Huilei: A fost deschis din cauza mea. Nu am fost condamnat pentru crime!

Se va întoarce Miron Cozma la închisoare pentru dosarul Mineriadei? Acesta spune că el nu a fost condmanat pentru crime, ci doar pentru teroare psihică.

Se va întoarce Miron Cozma la închisoare pentru dosarul Mineriadei? Răspunsul ferm al Luceafărului Huilei!

„Nu. Dosaraul iunie 1990 (Mineriada), am reuşit eu să îl pun pe rol. În 2004 am avut onoarea să o am pe avocata Rubenstein, după Mandela, m-a preluat pe mine. De ce nu am fost condamant până acum pentru 1990? La CEDO, Cozma e victimă. În 2010, când am venit la CEDO, a fost o manipulare odinară ce s-a întâmplat. Eu am cerut 1 euro, la CEDO. Dosarul 1990 a fost deschid din cauza mea. Eu nu am fost condamnat pentru crime. A fost pentru teroare psihică. În iunie 1990 nu am fost în Bucureşti. Am venit pe 14, adus cu japca. Erau doar o mie de mineri.”, a spus el

Citeşte şi: Miron Cozma ameninţă Guvernul Cîţu cu o nouă mineriadă. „Pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti”
Miron Cozma a dezminţit şi faptul că l-a ajutat pe Ion Iliescu să dea jos Guvernul lui Petre Roman. Acesta spune că fostul preşedinte a reuşit să „îl prostească

„Nu l-am ajutat pe Iliescu să îl dea jos pe Petre Roman. Guvernula căzut de prost. Iliescu l-a prostit în 1991, Roman trebuia să cadă printr-o mişcare de stradă. Am avut 54 de mineri împuşcaţi cu gloanţe de război. A fost folosită muniţia de război împotriva cetăţenilor. Când am văzut că Parlamentul e cu Ion Iliescu, Raţiu m-a întrebat cum am putut să cer demisia.  Să zică mersi lui Dumnezeu că sunt credincios, că îl împuşcam.”, a declarat Miron Cozma, la Kanal D.

Mineriada din iunie 1990 a fost cea de a treia acțiune de acest gen întreprinsă în România postdecembristă. A avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Greva spontană de la metrou rămâne fără efect. Comercianţii, evacuaţi forţat începând de mâine! Miron Cozma îl demolează pe Rădoi: E doar un escroc universal. Protestul, doar un truc sindical


loading...