Goldman Sachs ar negocia vânzarea eMAG. Prima reacţie a reprezentanţilor companiei

Conforma unor surse citate de Merger Market, gigantul sud-african Naspers a angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a fi consultant pentru o posibilă vânzare a eMag. Reprezentanţii eMAG România au informat zvonurile. 

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 11:58
Goldman Sachs ar negocia vânzarea eMAG. Prima reacţie a reprezentanţilor companiei

Vânzarea eMAG ar trebui să se desfăşoare anul viitor. Sursele citate de Merger Markets spun că este mai probabilă o vânzare decât o listare la bursă printr-o ofertă publică de acţiuni.

Naspers se gândea să realizeze această vânzare a eMAG în acest an, dar au amânat procesul pentru a beneficia de rezultatele în creştere ale eMAG, obţinute ca urmare a COVID-19, când multă lume şi-a îndreptat achiziţiile spre platformele digitale.

eMAG România neagă informaţia.

„Este o speculaţie. În momentul de fata nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare.”, au spus reprezentanţii eMAG, potrivit Ziarul Financiar. 

Grupul eMag a avut afaceri consolidate de 5,6 miliarde lei, adică 1,17 mld. euro în 2019. Merger Market spune că eMag ar putea să atragă atenţia fondurilor de investiţii care au cumpărat acum câţiva ani platforma Allegro din Polonia.

În 2016, Naspers a vândut această platformă, care tocmai s-a listat la bursa de la Varşovia, către fondurile de investiţii Cinven, Permira şi MidEuropa, pentru 3,25 mld. dolari.

eMag este deţinut de Naspers şi de Iulian Stanciu, antreprenorul care a pus bazele retailerului online.

Citeşte şi eMag angajează 1000 de oameni. Ce salarii oferă