Se vor putea organiza festivităţi de absolvire și banchet pentru elevi? Explicaţiile prefectului Capitalei

Numărul cazurilor COVID-19 este tot mai mic. A scăzut mult şi incidenţă COVID-19 în România. În Bucureşti, rata de incidența cumulată calculată la 14 zile era marţi de 0.55 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele precedente. În aceste condiţii, CNSU se reuneşte miercuri în şedinţă pentru a decide noi relaxări ale măsurilor anti-COVID de la 1 iunie. Se va discuta inclusiv despre festivităţi de absolvire și banchet pentru elevi la final de an şcolar.

25 mai 2021, 11:29
Se vor putea organiza festivităţi de absolvire și banchet pentru elevi? Explicaţiile prefectului Capitalei

Autorităţile pregătesc a doua etapă de relaxare a măsurilor anti-COVID. CNSU se reuneşte miercuri în şedinţă pentru a decide noi relaxări ale măsurilor anti-COVID de la 1 iunie, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Întrebat dacă elevii vor putea participa la festivitățile de absolvire, prefectul Capitalei a spus că acestea se vor desfășura cu siguranță, condiţiile de organizare urmând a fi stabilite după ședința de miercuri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Citeşte şi: Efecte devastatoare ale închiderii școlilor în pandemie. Expert în educație: Analfabetismul funcțional va crește cu 10%

„La festivitățile de absolvire, probabil că da, vor putea participa, însă vom avea o claritate mai mare mâine, după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități de la 1 iunie.

Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important. Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine. O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Antena 3.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ce se întâmplă cu orele online

Vor avea parte elevii de banchet anul acesta? Explicaţia prefectului Capitalei

În privinţa banchetelor pentru elevii din anii terminali, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că a existat propunerea să fie permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie

Din informațiile pe care le-am avut de la ultimul Comitet pentru Situații de Urgență, vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie, dar „vom vedea dacă se va menține această propunere”.

„Ne așteptăm, în urma ședinței de ieri, pe care am avut-o cu prim ministrul și cu ministrul de Interne, la măsuri ceva mai relaxate de la 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere și după ziua miercuri și dacă va fi inclusă în hotărârea de Guvern care să și permită organizarea acestor petreceri.

Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă. Cu siguranță fiecare clasă da, dar petreceri la care să participe tot anul, nu știu dacă vor putea fi permise”, a mai spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.