Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ce se întâmplă cu orele online

Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ministrul Educaţiei a declarat că orele online pot continua începând cu 13 septembrie, acolo unde se doreşte asta.

21 mai 2021, 22:11
Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ce se întâmplă cu orele online
Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ce se întâmplă cu orele online

Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ministrul Educaţiei a declarat că începând cu 13 septembrie este convins că toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală.

Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar

Citeşte şi Elevii, din nou la şcoală. Peste jumătate din dascăli sunt vaccinaţi. Sorin Cîmpeanu: Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă

„Sunt convins că pe 13 septembrie, pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor, vom putea să începem şcoala normală cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută.

Sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile şi mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor şi la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcţie de specificul disciplinei, se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ.

Unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor şi conştientizarea importanţei predării digitale, acolo unde se potriveşte”, a precizat ministrul.

Acesta a mai precizat că se declară pregătit ca în toate şcolile, liceele şi universităţile să înceapă în forţă cursurile cu prezenţă fizică, dar, pentru că este nevoit să ia în considerare şi alte variante, va cere ca în contractul de şcolarizare să fie prevăzută situaţia în care, dacă va mai exista o perioadă de predare online, să se accepte, de la bun început, „să lucrăm cu camerele deschise”.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: „Se impune purtarea măştii dacă nu se poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie”

Ministerul Educaţiei: 185.173 angajați din sistemul național de învățământ s-au vaccinat

Potrivit unui raport făcut public de Ministerul Educației, din totalul de 266.120 angajați titulari în învățământul preuniversitar de stat s-au vaccinat 151.133 persoane (112.559 cadre didactice și 38.574 personal didactic auxiliar și nedidactic).

„Precizăm că un număr de 125.523 angajați au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la total angajați titulari se înregistrează o rată de vaccinare de 56,8%. Raportat la numărul
cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 58%.

Din totalul de 51.411 angajați titulari în învățământul universitar de stat și privat s-au vaccinat 34.040 persoane (22.391 cadre didactice și 11.649 personal didactic auxiliar și nedidactic).
Precizăm că un număr de 30.574 angajați au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la total angajați titulari se înregistrează o rată de vaccinare de 66,2%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 76,5%.

Din totalul de 317.531 angajați titulari în învățământul preuniversitar de stat și în sistemul de învățământ superior (de stat și privat), s-au vaccinat 185.173 (134.950 cadre didactice și 50.223 personal didactic auxiliar și nedidactic). Un număr de 156.097 angajați au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la total angajați titulari se înregistrează o rată generală de vaccinare de 58,32%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 60%”, potrivit Ministerului Educaţiei.