Se vor putea organiza nunţi după 15 mai? Răspunsul ministrului Marcel Vela: „Va fi o analiză absolut ştiinţifică”

Ministrul de Interne a fost întrebat, joi, dacă se vor putea organiza nunţi după data de 15 mai. Marcel Vela a explicat că acest lucru va fi evaluat de specialişti în funcţie de cum va evolua contextul epidemiologic în acel moment.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 19:27
Se vor putea organiza nunţi după 15 mai? Răspunsul ministrului Marcel Vela: „Va fi o analiză absolut ştiinţifică”

Respectarea tututor măsurilor în continuare poate duce la o perspectivă „optimistă”, susţine Marcel Vela.

„Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor”, a precizat, joi seară, Marcel Vela, după ce a răspuns mai multor întrebări primite pe această temă pe pagina sa de Facebook.

Când se vor putea organiza nunţi cu mai mult de opt persoane

„Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Vela, conform News.ro.

Ministrul de Interne este de părere că respectarea tuturor măsurilor până în 15 mai ar putea duce la relaxarea restricţiilor.

„Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială, să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc”, a explicat Vela.

În cazul în care peste două săptămâni numărul de cazuri va fi în creştere, nu va exista o analiză optimistă în niciun domeniu.

„Aşa că acest răspuns nu este la mine, analiza nu este la specialişti, cheia este la fiecare între noi. Depinde de comportamentul nostru şi de ceea ce mai răbdăm un pic încă”, a mai spus Vela.

Raed Arafat îi avertizează pe românii să nu îşi facă vacanţele în străinătate. „E un an total atipic”