Sebastian Bodu: „Gura mare a lui Becali i-a trimis pe greii fotbalului la închisoare”

DOSAR TRANSFERURI: Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de fotbalişti - George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu - au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la închisoare cu executare.

05 mart. 2014, 07:24
Sebastian Bodu: „Gura mare a lui Becali i-a trimis pe greii fotbalului la închisoare”

Sentinţele de condamnare a celor opt inculpaţi din celebrul Dosar al Transferurilor reprezintă o victorie cu gust amar pentru europarlamentarul Sebastian Bodu. Condamnările au reprezentat pentru Bodu un nou motiv de răfuială cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, pe care îl consideră drept responsabil pentru nerecunoaşterea din partea partidului a victoriilor pe care europarlamentarul le-a întreprins: S-au finalizat dosarele din fotbal. Nimeni nu mai ţine minte că totul a plecat de la mine. Nici măcar propriul meu partid. (…) Poate ar trebui să candidez independent pentru un nou mandat. Ce ziceţi? Aş putea să reîmprospătez memoria electoratului? Că a propriului partid, cu siguranţă nu. Domnul Blaga e preocupat de contractele ginerelui, a declarat Bodu pe o pagină de socializare.

Reamintim că scandalul celor opt condamnaţi la închisoare l-a avut în prim plan pe Sebastian Bodu, la acel moment şeful ANAF. Întrebat cum a primit vestea instanţei supreme în acest dosar, Bodu a declarat pentru Replica: Nicicum. Nu sunt nici vesel, nici trist. Este doar o conformare a muncii mele, ca preşedinte al ANAF. Ce s-a întâmplat cu cei opt înseamna că ar trebui să le intre multora în cap că nimeni nu e mai presus de lege şi că, dacă crede altfel, se riscă. Scandalul a început de la informaţiile din presă şi gura mare a lui Gigi Becali, a menţionat Bodu.

Reamintim că, marţi, fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare; managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare; fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, la fel ca fostul impresar Ioan Becali; impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare; fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal în dosarul transferurilor, Curtea de Apel Bucureşti a decis obligarea acestora la plata către părţile civile din dosar a aproape 6 milioane de lei.