Sebastian Burduja, deputat PNL: „Românii din Diaspora au trimis în ţară mai mulţi bani decît toate investiţiile străine directe”

Românii din Diaspora au trimis în ţară 3,4 miliarde de euro în 2020, mai mult decât toate investiţiile străine directe - 3 miliarde de euro, afirmă deputatul PNL Sebastian Burduja, care citează un studiu Eurostat.

10 ian. 2022, 21:43
Sebastian Burduja, deputat PNL: „Românii din Diaspora au trimis în ţară mai mulţi bani decît toate investiţiile străine directe”

Pe lângă mulţumirile adresate românilor din Diaspora, deputatul PNL Sebastian Burduja cere înfiinţarea unui grup de lucru informal care să găsească soluţii pentru încurajarea investiţiilor străine directe în România.

„Vă mulţumim, dragi români din diaspora. Pentru că munca voastră susţine şi dezvoltarea României. Poate nu ştiati, dar împreună aţi trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020. Cea mai mare sumă dintre cele 27 de state membre şi, pentru prima dată în ultimul deceniu, mai mult decât toate investiţiile străine directe – 3 miliarde de euro. Sunt cele mai recente date Eurostat, publicate la finalul anului trecut. Ca om politic şi mai ales ca cetăţean al acestei ţări, mă înclin în faţa dumneavoastră.

Ca economist, îmi menţin părerea că trebuie să facem mai mult pentru a atrage investiţii străine directe în România. Acestea înseamnă locuri de muncă mai bine plătite, un trai mai bun pentru toţi românii. Şi şanse mai mari să îi atragem pe românii din diaspora înapoi acasă. Pentru asta, avem nevoie de o agenţie pe bune de promovare a investiţiilor străine şi a comerţului internaţional. Un instrument formalizat prin lege, care sa construiască o imagine atractivă României, în întreaga lume. Cu o atitudine proactivă, care să împrumute şi să adapteze modelele care funcţionează în alte state. Lucrez la o propunere legislativă pe acest subiect (despre care am scris pe larg pentru Agora Digi – link în comentarii). Lansez astfel o invitaţie pentru reunirea unui grup informal de lucru pe tema încurajării investiţiilor în România. Am început deja o serie de consultări cu actori importanţi, însă oricine are pregătirea şi experienţa să contribuie este binevenit”, a scris pe Facebook deputatul PNL Sebastian Burduja.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu CEO-ul OMV Petrom pentru a discuta planul de investiţii al companiei până în 2030


loading...
Partenerii noștri