Sebastian Burduja îşi „încălzeşte” traseul spre Primăria Capitalei. Decizii în lanţ care-l scot pe tuşă pe Nicuşor Dan

Ministrul Energiei și-a manifestat în mai multe rânduri, în ultima perioadă, disponibilitatea de a candida din partea PNL pentru postul de primar general al Capitalei la alegerile locale de anul acesta și l-a criticat repetat pe edilul în funcție, Nicușor Dan, pentru problemele sistemului centralizat de termoficare din București.

31 ian. 2024, 14:06
Sebastian Burduja îşi „încălzeşte” traseul spre Primăria Capitalei. Decizii în lanţ care-l scot pe tuşă pe Nicuşor Dan

Ministrul PNL al Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat aprobarea în Guvern a unui memorandum care prevede demersuri de realizat în vederea fuziunii dintre Electrocentrale București (ELCEN) din portofoliul ministerului, principalul producător de energie termică al Capitalei, și Compania Municipală Termoenergetica a Primăriei, operatorul sistemului centralizat de transport și distribuție a agentului termic din București, proiect mai vechi, eșuat în urmă cu 5 ani.

″De ce e nevoie de această fuziune? Pentru că e nevoie de un sistem centralizat de producție, transport, distribuție și furnizare a agentului termic. Vedem problemele de fiecare zi ale zecilor de mii de bucureșteni care nu au căldură și apă caldă. Pentru că ambele companii trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții. Degeaba ne pregătim noi să lansăm, în prima jumătate a acestui an, apeluri de proiecte de modernizare a CET-urilor (ELCEN – n.r.), dacă nu se modernizează și rețeaua de termoficare. Nu mai vorbesc de toate economiile de costuri care rezultă dintr-o fuziune″, a spus Burduja, după ședința de Guvern.

Sebastian Burduja îl provoacă la duel pe Nicuşor Dan: „Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine!”

Memorandumul aprobat miercuri de Guvern mandatează Ministerul Energiei pentru a întreprinde toate demersurile legale necesare în vederea realizării serviciului public de alimentare cu energie termică prin sistem centralizat (SACET) în Municipiul Bucuresti, prin fuziunea dintre Societatea Electrocentrale București SA și Compania Municipală Termoenergetica București SA. Potrivit sursei citate, entitatea rezultată în urma fuziunii ″nu va avea ca unic acționar Municipiul București, ci va avea doi acționari, Statul Român (adică administrația centrală – n.r.) și Municipiul București″.

 

Sebastian Burduja: Mâine seară avem un eveniment la PNL Bucureşti, pentru evaluarea pe care noi o facem cu privire la Nicuşor Dan / Evenimentul se intitulează ”A treia cale. Calea câştigătoare pentru Bucureştiul Viitorului”

Ministrul Sebastian Burduja, lider al PNL Bucureşti a anunţat că joi seară are loc un eveniment la PNL Bucureşti, pentru evaluarea pe care liberalii o fac cu privire la Nicuşor Dan, intitulat ”A treia cale. Calea câştigătoare pentru Bucureştiul Viitorului”.

”Mâine seară avem un eveniment la PNL Bucureşti, la ora 19:00, veniţi să vedeţi evaluarea pe care noi o facem cu privire la domnul Nicuşor Dan”, a spus ministrul Energiei, lider al PNL Bucureşti, după şedinţa Executivului.

Evenimentul se intitulează ”A treia cale. Calea câştigătoare pentru Bucureştiul Viitorului”. Potrivit PNL Bucureşti, ”agenda include discuţii despre necesitatea unei abordări liberale pentru dezvoltarea Bucureştiului, prezentarea stadiului actual al administraţiei locale, rezultatele campaniei „Ce-ai făcut, Nicuşor?”, şi direcţia PNL Bucureşti pentru anul 2024”.

 

Grindeanu spune că de doi ani s-a oferit să dea metroul Primăriei Capitalei pentru sistemul integrat de transport, dar nu i s-a răspuns

Sorin Grindeanu a vorbit marți seara, în exclusivitate la Digi24, despre sistemul integrat de transport din București, care ar trebui să includă și metroul. Ministrul Transporturilor a spus că primarul general nu i-a răspuns atunci când s-a oferit să transfere această infrastructură către Primăria Capitalei, chiar cu „toate sumele de la buget”. „De doi ani spun lucrul ăsta. Este un „Nu”, când nu primești răspuns”.

EXCLUSIV | Sebastian Burduja, despre schema prin care furnizorii au umflat prețurile artificial. Ce soluții au românii: ”Orice persoană care e nemulțumită poate schimba furnizorul foarte ușor”
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Sunt subiecte importante de discutat, că sute de blocuri n-au apă caldă și căldură… Este extrem de important. Dar planuri importante de dezvoltare pentru un oraș care tinde să devină metropolă, avem? Discutăm doar în campanie de sisteme integrate de transport. Sistem integrat de transport în București înseamnă și metrou.

Eu de doi ani de zile îi spun domnului domnului primar general – sunt primul ministru al Transporturilor care face acest lucru – „domnule, dacă vrei un sistem integrat de transport la nivel de București, trebuie să incluzi și metroul. Îți dau metroul cu toate sumele de la buget”. De doi ani spun lucrul ăsta.