Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei pe motocicletă: „Este un tablou în care sunt trei candidaţi care reprezintă trecutul” VIDEO

Dacă Piedone a promis că vine cu roaba să-şi depună candidatura, Sebastian Burduja a demarat campania pentru Primăroia Capitalei la ghidonul unei motociclete.
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei pe motocicletă:

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a intrat oficial în lupta cu Nicuşor Dan, Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea. El a venit la sediul biroului electoral pe motocicletă, într-un eveniment pregătit de echipa de campanie, și a fost așteptat de Nicolae Ciucă, președintele PNL.

”Este o cursă în patru și asta înseamnă frumusețea democrației. Am un plan pentru București”, a spus Burduja după ce și-a depus candidatura.

Sebastian Burduja l-a provocat pe Nicușor Dan la o dezbatere și a spus că Bucureștiul suferă de sindromul meseriașului ”cine v-a lucrat aici”, un lucru pe care el vrea să-l schimbe.

Îl provoc pe Nicușor Dan la o dezbatere pe București. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine”, a spus Burduja.

 

Sebastian Burduja are planul dinainte, îl are aici pe pupitru. Are curajul și tinerețea, are partea aceasta de spirit de sacrificiu, pentru că a intra într-o astfel de competiție înseamnă să-ți sacrifici multe aspecte personale. Este prima dată pentru mine când văd un candidat care vine să-și depună dosarele cu motocicleta. L-am întrebat de ce a venit cu motocicleta și mi-a spus: ”Așa sunt eu, nu vreau să par altfel decât sunt eu”. Oamenii trebuie să aprecieze exact această stare de normalitate și de realitate.

Noi suntem alături de Sebastian Burduja, avem șansa noastră, el are șansa lui, iar Bucureștiul are șansa de a avea un management performant”, a spus Nicolae Ciucă.

Burduja este clasat în cele mai recente sondaje pe locul 4, după Nicușor Dan, Piedone și Gabriela Firea. Sebastian Burduja este președintele PNL București și ministru al Energiei și a fost. În guvernul Ciucă a fost ministru al Digitalizării responsabil cu gestionarea controversatului cloud guvernamental, cea mai importantă investiție în digitalizare realizată de guvern cu fondurile europene din PNRR. Proiectul a fost dur criticat și de o parte a societății civile, și de opoziție pentru implicarea serviciilor secrete fără oferirea de garanții că drepturile civile sunt apărate.

„Un motociclist în lupta pentru Primăria Municipiului București. Nu facem politică dar merită sa îi menționăm pe cei care ne sunt alături și ne ajută și împart cu noi aceleași bucurii …. Cine este Sebastian Burduja? Afla mai multe din interviul acordat revistei motoADN”, sună unul dintre primele anunțuri publice legate de candidatura liberalului Burduja, făcut de o revistă moto pe Facebook. Anunțul face referire la un interviu acordat revistei în 2021.

Gabriela Firea: L-aș putea suna pe Piedone să își retragă candidatura, dar mi-e că apoi sună el la televiziune să spună că „mi-a zis Gabi să mă retrag” și îmi mai dă și două palme

Sebastian Burduja, 38 de ani, noul candidat liberal la Primăria Capitalei, povestește că s-a urcat prima dată pe motocicletă la 16 ani pentru a putea ajunge mai ușor la liceu, fiindcă era nevoit să schimbe două autobuze.

„Din primăvară până toamna târziu, modul de a ajunge la liceu a fost o Gilera- practic un scuter, cu look de motocicletă. La 18 ani m-am urcat pe o Honda CBR 600F și restul e istorie”, spune liberalul.

Ce i-a adus motocicleta în viață? „Un sentiment de libertate pur și simplu unic”, prieteni dragi și un mod de a conduce „permanent conectat cu drumul”.

Burduja spune în revista dedicată pasionaților de moto că muncește într-un ritm „infernal” și că încearcă să nu-și neglijeze familia muncind așa de mult.

Pasiunea pentru moto l-a făcut să conștientize că avem nevoie de investiții masive în infrastructură, cu șosele bune și elemente de siguranță, susține el.

„Cu sprijinul comunității aș fi mai mult decât bucuros să fac asta”, promite el. Burduja mai spune că își dorește mult să schimbe mentalitatea unor șoferi față de motocicliști. În același timp, el avertizează că are inițiative legislative ca să-i pedepsească pe cei care turează motoarele prea mult și depășesc normele europene privind zgomotul.

Visul său? Să facă un cross-country roadtrip în State pe un Harley Davidson Heritage Softail Classic.

 

Burduja: Dacă Firea era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aş fi înscris în cursă / Sunt trei candidați care reprezintă trecutul

Candidatul PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, afirmă că s-a înscris într-o cursă electorală „strânsă”, în care sunt „patru candidaţi cu şanse”, iar voturile se vor fragmenta, transmite Agerpres.

„Din păcate, fiecare zi care a trecut în aceste dezbateri, retrageri, scenarii, sondaje, comentarii, ipoteze a fost o zi pierdută în care nu s-a vorbit despre Bucureşti. (…) Acest lucru a avantajat în mod cert primarul în funcţie. (…) În Bucureşti, PNL a desemnat un candidat propriu după opt ani. (…) Eu cred că este o cursă deschisă în care cei patru candidaţi au o şansă să câştige şi eu cred că alegerile vor fi strânse. Pe 9 iunie va fi o bătălie strânsă, între 20 – 30% între cei patru. (…) În actuala formulă, în care există patru candidaţi cu şanse, este creată premisa ca cel mai bun să câştige, pentru că voturile se vor fragmenta, probabil, între cei patru, şi atunci fiecare dintre noi avem o şansă să fim pe primul loc”, a afirmat Burduja, vineri, la Digi 24.

Gabriela Firea, despre lupta pentru supremație cu Marcel Ciolacu: „Au fost oameni care ne-au intoxicat și ne-au învrăjbit unul împotriva celuilalt”

El a punctat că „nu se ia după sondaje” ci că doreşte să prezinte bucureştenilor o alternativă, pentru sine Bucureştiul „fiind cel mai important motor al României.

„Ceilalţi trei candidaţi sunt sau au fost primari în Bucureşti. Bucureştenii s-au lămurit ce au reuşit să facă. Dacă sunt mulţumiţi sau consideră că ei au făcut o treabă bună, îi rog să nu mă voteze. (…) Pentru mine funcţia nu e o miză în sine. Nu am alergat după funcţii. Pentru mine, e o miză să prezint ideile şi valorile mele bucureştenilor. Asta este important. Că unii colegi consideră că, în 2028, vor fi şanse mari, este analiza lor. Oricum eu nu mă lupt pentru un fotoliu de primar, mă lupt pentru ideile mele. Este un tablou în care sunt trei candidaţi care reprezintă, din punctul meu de vedere, trecutul şi ştim, ne-am lămurit, ce pot şi ce nu pot să facă şi există candidatura mea care înseamnă o şansă de schimbare a Bucureştiului, o şansă care se bazează pe un plan foarte concret, pe o echipă şi pe rezultatele avute în funcţiile publice pe care le-am avut. Cred că într-un timp scurt, şi la Digitalizare şi la Energie, am livrat performanţă”, a adăugat Burduja.

Referitor la mandatul Gabrielei Firea de primar general, Burduja a spus: „Dacă aş fi considerat că există o alternativă în persoana dânsei, nu m-aş fi înscris în această cursă. (…) De aceea, sunt obligat şi nu am stat pe margine. Să recunoaştem, e o cursă dificilă, timpul e foarte scurt. Au fost foarte multe ezitări care au dezamăgit bucureştenii. Nu trebuie să ne ascundem de lucrul acesta. Vin şi prezint această alternativă pentru că simt că e obligaţia mea de cetăţean. Cred că după 34 de ani, România poate deveni un exemplu cu o campanie decentă, axată pe soluţii. (…) Mesajul principal pentru doamna Gabriela Firea ar fi să avem o competiţie corectă, pe soluţii şi bazată pe rezultatele fiecăruia, în funcţiile publice pe care le-a avut”.

Întrebarea pe care Burduja i-a transmis-o Gabrielei Firea a fost: „Ce nu a făcut în primul mandat şi crede că ar putea face acum, în 2024?”

Sebastian Burduja a precizat că, începând de luni, va fi în concediu fără plată la Ministerul Energiei şi atribuţiile sale de ministru vor fi delegate secretarului general.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă
Capital.ro
Putin a dat ordin de la Kremlin. Armata rusă e pregătită
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Cum poți avea peste 6.000 de lei pensie când o să renunți la câmpul muncii. Iată detaliile
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'