Victor Ciutacu, despre scandalul de rasism declanşat de Sebastian Colţescu: Mi-aș dori să fiu scutit de trăirile ipocrite ale „victimelor rasismului” plătite cu milioane de euro

Victor Ciutacu a comentat scandalul de rasism declanşat de Sebastian Colțescu şi consideră că acesta a greșit când a folosit cuvântul „negru”, dar semnalează şi ipocrizia „victimelor” rasismului, la nivel mondial.

09 dec. 2020, 17:08
Victor Ciutacu, despre scandalul de rasism declanşat de Sebastian Colţescu: Mi-aș dori să fiu scutit de trăirile ipocrite ale „victimelor rasismului” plătite cu milioane de euro

„Sebastian Colțescu (sau oricare dintre arbitrii brigăzii românești din Champions League care a generat iureșul de azi noapte de la Paris) a comis maxim o neghiobie spontană, nicidecum vreun act rasist, cum se dă cu curu’ de pământ toată lumea corectă politic. A fost inadecvat. În contextul în care UEFA, organizatoarea competiției unde el arbitrează pe bani mulți, derulează de ani de zile niște campanii obsesive împotriva rasismului, iar Black Lives Matter a întors juma’ de omenire cu susu-n jos, ar fi trebuit să se autodreseze psihic. Iar dacă nu-l țin nervii să se lase”, a scris Victor Ciutacu, pe Facebook.

Citeşte şi Colţescu se scuză după scandalul provocat în Champions League. Reacţia ministrului Sporturilor

Da’ mi-aș dori să fiu scutit de trăirile ipocrite ale „victimelor rasismului” plătite cu milioane de euro/dolari pe an. Dacă performerii momentului erau asupriți de albi, jucau, în timpul liber, după ce terminau programul de exploatare a omului de către om, fotbal sau baschet în curtea școlii sau între blocurile gri. Și, vă rog eu, preventiv, oricât de profitabil sau de la modă ar fi activismul civic, nu-mi pomeniți tocmai mie despre ura de clasă/rasă/etnie…„, a mai comentat Ciutacu.

Totodată, jurnalistul se întreabă retoric cum a ajuns preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, atât de îngrijorat de minorități. „

Nu se întreabă nimeni de ce lui Demba Ba i se întâmplă mereu necazuri de urlat în piața publică? Și nici de când l-au apucat pe Erdogan grija față de minorități și preocuparea pentru egalitatea de șanse?”, a mai scris Victor Ciutacu.

UEFA a luat prima decizie în scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu la meciul Paris Saint Germain – Instanbul Başakşehir din Liga Campionilor. Forul european a anulat cartonașul roșu acordat de Ovidiu Hațegan lui Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei. Astfel, antrenorul secund va sta pe bancă la partida care se va relua miercuri, de la ora 19:55.


loading...