Sebastian Ghiţă acuză „o lovitură de stat şi de Palat”: Voi depune plângere la procurorul general VIDEO

Deputatul Sebastian Ghiţă a spus, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează ”dărâmarea acestui guvern” şi "convingerea lui Victor Ponta că dacă nu demisionează, mama, cumnatul, fratele, sora, prietenii vor plăti". Ghiţă a mai spus că este vorba despre "o lovitură de stat şi de palat" şi că va devpune plângere la procurorul general al României. 

RomaniaTV.net
24 iun. 2015, 09:19
Sebastian Ghiţă acuză „o lovitură de stat şi de Palat”: Voi depune plângere la procurorul general VIDEO

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că împotriva sa a fost luată o nouă măsură, de a nu părăsi Ploieştiul, el susţinând că această decizie a fost luată probabil pentru a fi umilit şi că abuzurile asupra cetăţenilor nu pot fi tolerate.

„S-a luat măsura să nu părăsesc Ploieşti, deşi nu am încălcat niciuna din prevederile dispuse anterior. De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinţă că nu trebuie să părăsesc Ploieştiul. I-am solicitat explicaţii, mi-a spus că aşa crede dânsul, că dânsul este procuror, eu sunt cetăţean şi că drepturile şi libertăţile mele, într-o astfel de situaţie, când deschide un dosar, sunt la dispoziţia dânsului şi că nemulţumirile să le adresez Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  Mi-am dat seama despre ce e vorba în dosar şi pentru că sunt deputat în Parlamentul României şi nu pentru că mi se întâmplă mie…. pentru că sunt deputat trebuie să spun că abuzurile împotriva unui cetţean nu pot fi tolerate de societate, de Parlament, de partidele politice. Tot acest dosar este doar un pas în ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptmâni. Discuţii, întâlniri, ameninţări care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu-l pot influenţa să-şi dea demisia când doresc procurori, nu am această influenţă asupra primului ministru al României”, a spus Sebastian Ghiţă la ieşirea de la DNA Ploieşti. 

Deputatul a mai spus că astăzi şi-a dat seama despre ce este vorba în dosarul în care este urmărit penal, precizând că, în ultimele două săptămâni, asupra sa au fost făcute presiuni constante. 

„Şi pentru că sunt deputat în Parlamentul României – nu pentru că mi se întâmplă mie acest lucru, ci pentru că vi se poate întâmpla, oameni buni, oricăruia dintre voi, oricăruia din ţara asta i se poate întâmpla -, pentru că sunt deputat în Parlamentul României, trebuie să lupt cu ceea ce se întâmplă şi să spun că abuzurile asupra unui cetăţean nu pot fi tolerate de către societate, de către Parlament, de către partidele politice. Şi mai vreau să vă spun că astăzi mi-am dat seama că tot acest dosar este doar o etapă, un pas în tot ceea ce mi s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, presiuni constante, continue”, a mai spus Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai spus că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta.

„O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale. Nu-mi cer scuze şi nu îmi pare rău că PSD, Victor Ponta, eu, mulţi alţii am încercat să obţinem încrederea electoratului. Am pierdut aceste alegeri şi trebuie să oprim această regulă că după ce se pierd, alegerile ceilalţi sunt distruşi, târâţi prin procuraturi (…). Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta. Nu o înţeleg, nu ştiu care este justificarea, iar această chestiune mă face să cred că este un dosar politic, nu al meu, ci care vizează dărâmarea acestui guvern şi convingerea lui Victor Ponta că dacă nu demisionează, mama, cumnatul, fratele, sora, prietenii vor plăti. Astăzi a venit rândul meu şi al familiei şi prietenilor mei să plătim. Absolut toată lumea din familia şi prietenii meu au sechestru pe conturi, pe firme până la o sumă nelimitată. Aşa s-a spus în cazul meu. Este nelimitată suma până la care este instituit sechestrul. La DNA Bucureşti există un raport pe baza rapoartelor întocmite de domnul Blejnar şi care are acelaşi conţinut. Eu mă întreb dacă un cetăţean poate fi urmărit de 10 procurori în 10 feluri diferite. Mă întreb dacă în România se urmăresc fapte sau persoane din familii. Nu sunt un neiniţiat şi un necunoscător al oamenilor din servicii, din procuratură. Ştiu ce vor”, a completat Sebastian Ghiţă.

Ghiţă a mai spus că „una dintre acuzaţii este că în Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale, PSD, eu şi mulţi alţi oameni am făcut campanie electorală. Chestiune pe care nu o văd deloc rea sau nelalocul ei. Sunt foarte mulţi oameni care au participat acolo în campanie, am avut materiale electorale, pliante, prospecte, s-au deplasat oameni din România care au făcut campanie pentru Victor Ponta. Şi în primul tur a câştigat”.

„Eu am vândut un număr de societăţi comerciale, am plătit impozit statului român pentru zeci de mililoane de euro, am pus banii în cont şi acum acei bani sunt bani furaţi. Nu se poate spune că au ajuns banii la mine în cont din activităţi ilegale. Acuzele sunt cât se poate de trase de păr. Nu am discutat despre ceea ce fac procurorii până când nu am văzut că înainte să se întâmple ceva trimit stenograme în presă. Eu ştiu şi o să prezint de pe ce mailuri se dau acele mailuri. Ceea ce se întâmplă este groaznic. O să fac o plângere procurorului general al României. Toată această nenorocire trebuie să se oprească. Veţi vedea oameni politici, procurori şi oameni din serviciile de informaţii în plângerea pe care o voi depune. Lucrurile sunt de o gravitate incredibilă. Voi depune această plângere împotriva oamnenilor care astăzi cred că vor reuşi o lovitură de palat în România. Mie mi-au făcut dosar la 21 de ani şi m-au târât 15 ani prin tribunale. Mi-aş dori ca celor doi copii ai mei să nu le mai poată face dosar. Mai spun un lucru care mi se pare ilegal. Trebuie să fie foarte scrupuloşi, dacă nu vrem să ne întoarcem la societatea lui Nicolae Ceauşescu şi a Securităţii. (…) Voi face toate demersurile ca procurorul general să mă asculte şi să se uite la toate dovezile mele. Şi cred că dovezi pot aduce şi Traian Băsescu, şi Victor Ponta. Şi nu cred că îi puteţi suspecta că sunt înţeleşi. Este un act contra democraţiei. Nu cred că acest domn procuror acţionează singur. Cred că este un test, cred că tot establishmentul juridico-informaţional participă”, a mai spus deputatul Sebastian Ghiţă, adăugând că intenţionează să-l citeze pe Victor Ponta ca martor în plângerea pe care o va depune la procurorul general: „Astept sa se intoarca domnul prim ministru în ţară şi, prin avocat, o sa il cer martor in acea plangere”.

„15 ani de zile n-a aflat nimeni nimic de Sebastian Ghiţă, nici DNA, nici SRI şi dintr-o dată un procuror de la Prahova vine, pentru a-l determina pe Ponta să îşi dea demisia. (…) Dupa acest procuror, eu controlez tot ce se intampla in Prahova, eu controlez alegerile parlamentare, televiziuni si piata media. Mi se par absurde lucrurile. Nu as fi deschis gura daca nu ajungeam in acest scenariu SF (…) Cred ca anumite persoane gen Pantea, Ionut Ionescu si altii, in momentul in care au primit tehnica de la procurori au fabricat probe. Acele persoane nu ma cunosc, nu s-au intalnit cu mine niciodata. E momentul sa le spunem procurorilor ca atunci cand fabrica probe, sunt infractiuni”, a punctat Ghiţă.

„De două săptămâni oameni din politic, procurori şi din servicii îmi atrag atenţia că voi avea probleme dacă Victor Ponta nu-şi dă demisia. Sper să vă spună şi Victor Ponta ce se întâmplă când va reveni în ţară. Dacăă nu, voi rămâne singur să vă spun”, a mai declarat Ghiţă.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie suspendat din funcţia de parlamentar, Ghiţă a răspuns: „Mi-e tare teamă că o astfel de chestiune nu se poate întâmpla decât cu voia Camerei din care facem parte. Ştiţi că este o întreagă dezbatere în societate acum dacă nu cumva împotriva membrilor Camerei Deputaţilor şi membrilor Senatului, împotriva administraţiei locale, împotriva Guvernului nu există un fel de plan şi de idee de a le scoate practic din joc. Nu ştiu ce se întâmplă astăzi”.

 

DNA Ploieşti a extins acțiunea penală față de deputatul Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată. Aceste noi infracțiuni se adaugă celei inițial reținute în sarcina inculpatului, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Ploiești au dispus modificarea condițiilor controlului judiciar dispus anterior și prelungit, cu impunerea unor obligații suplimentare. Sebastian Ghiţă are interdicţie să desfășoare activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârșit fapta, şi să nu părăsească localitatea Ploiești, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, se arată într-un comunicat DNA.