Sebastian Ghiţă: Ion Iliescu trebuie să se retragă. Toţi cei cu probleme trebuie suspendaţi din PSD VIDEO

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă afirmă, într-o declaraţie dată publicităţii imediat după şedinţa conducerii PSD, că Victor Ponta trebuie să reformeze în profunzime PSD. El a cerut, potrivit EVZ, retragerea din partid a lui Ion Iliescu.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 16:51

În opinia deputatului Sebastian Ghiţă, atât PSD, cât şi restul partidelor din România „trebuie să se schimbe”, „să arate că au răspuns la acuzaţiile de comunism, corupţie”, iar PSD are „o problemă” „cât timp Ion Iliescu se aseaza la fiecare sedinta langa presedintele PSD”.

„PSD si restul partidelor trebuie sa se schimbe! Trebuie sa arate ca au un raspuns la acuzatiile de comunism, coruptie si ineficienta. Victor Ponta nu a fost in PCR. In anul 2014 era singura sansa ca PSD sa arate ca propune romanilor un lider tanar, ca s-a rupt de trecut. Tineri care nu au fost in PCR il acuza pe Ponta de comunism! Trebuie sa ne rupem de cei 25 de ani de dupa Revolutie.

Intr-un fel, tinerii au dreptate: cat timp Ion Iliescu se aseaza la fiecare sedinta langa presedintele PSD avem o problema. Nu una personala, una de perceptie. Ca noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu si generatia sa. Ion Iliescu are venerabila varsta de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga. Nu mai poate fi un simbol al PSD.

PDL si PNL sunt mai intesate de fosti comunisti decat PSD, dar se prefac si se ascund inca. Blaga, Orban, Atanasiu, Petrache, Videanu sunt monumente ale comunismului, securismului si exponentii hotiei. Coruptia e pentru Romania mai rea decat cancerul pentru omenire”, precizează Sebastian Ghiţă într-o declaraţie de presă citată de evz.ro.

În opinia lui Sebastian Ghiţă, „toti cei cu probleme cu arestari preventive si situatii grave trebuie suspendati din PSD”.

„Nimeni nu e deasupra legii. DNA a demonstrat eficienta si trateaza o problema grava. Coruptia este fenomenul care ucide competitia si dezvoltarea. PSD si Victor Ponta sunt cei care au inteles primii si care au propus aceasta echipa la DNA. Toata echipa de conducere. PSD trebuie sa fie primul partid politic care arata societatii ca are incredere in munca procurorilor si a judecatorilor. Ca a inteles vointa romanilor. Si ca se supune Legii!

Toti cei cu probleme cu arestari preventive si situatii grave trebuie suspendati din PSD. Ne trebuie un cod de integritate si o comisie centrala cu putere de decizie. Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar si altii sunt exemple vii ale perceptiei ca este PSD ar fi un partid corupt. Toti trebuie sa se suspende din PSD sau sa fie suspendati. Sfidarea legii si a DNA nu ii ajuta nici pe ei si nici partidul. Mircea Cosma si Costantin Nicolescu, chiar daca au 70 de ani, au inteles si s-au retras. Ar trebui si ceilalti sa astepte in afara partidului pana cand justitia se pronunta”, a mai spus deputatul PSD. 

„Victor Ponta este deja un lider politic puternic si cu experienta, conduce cel mai mare partid, este Prim Ministru si pana acum avut in viata victorii si infrangeri. De astazi, Victor Ponta are o misiune extrem de grea. Acesta trebuie sa forteze reformarea reala a PSD si a intregului sistem politic. Pentru ca acesta a fost sensul votului oamenilor din alegerile prezidentiale, indiferent de turul de scrutin.

Romanii nu i-au ‘acordat’ o vacanta de 10 ani la Cotroceni lui Victor Ponta, ci i-au dat de munca in continuare la Guvern. Acesta este cel mai important lucru pe care Victor Ponta trebuie sa-l inteleaga si in care PSD trebuie sa-l sprijine. (…) In 2010 am fost la Londra impreuna cu Victor Ponta in vizita la Lordul Peter Mandelson. Primul lucru pe care l-am discutat a fost perceptia ca PSD reprezinta si protejeaza coruptia, ca nu-i suspendam din partid pe cei arestati preventiv si ca ii aparam”, susţine Sebastian Ghiţă.

Deputatul Sebastian Ghiţă crede că partidele trebuie sa devina structuri corporatiste, sa se adapteze la noile realitati si sa isi trateze membrii ca pe niste actionari, iar pe cetateni ca pe clientii pentru care muncesc.

Citeşte şi: Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD

Partidele trebuie sa devina structuri corporatiste, sa se adapteze la noile realitati si sa isi trateze membrii ca pe niste actionari, iar pe cetateni ca pe clientii pentru care muncesc. Acum, conducerile partidelor au comportament de mici „dumnezei”.

Legea partidelor politice trebuie schimbata urgent, pentru ca ea constitutie o problema, neasigurand competitie si competitivitate pe politica. Finantarea activitatilor politice e o sursa de coruptie si de blocare a competitiei in economie.

PSD trebuie sa fie primul partid modern din Romania. Astept congresul PSD si sper ca multe din lucrurile declarate aici sa devina realitate”, mai precizează Sebastian Ghiţă, în declaraţia de presă.


loading...
Partenerii noștri