Sebastian Ghiţă: Băsescu încerca să o pună pe Udrea preşedinte, iar el să fie premier. SRI a intervenit şi a publicat pozele cu Bica

Sebastian Ghiţă s-a referit în interviul acordat lui Ion Cristoiu şi la celebrul episod din toamna lui 2014, în plină campanie electorală, când Elena Udrea, candidata PMP la preşedinţia României, a fost fotografiată la Paris, alături de şefa DIICOT, Alina Bica.

26 mart. 2018, 18:13
Sebastian Ghiţă: Băsescu încerca să o pună pe Udrea preşedinte, iar el să fie premier. SRI a intervenit şi a publicat pozele cu Bica

După apariția imaginilor cu Bica și Udrea, președintele Traian Băsescu a acuzat imediat implicarea serviciilor secrete. El a susținut că este o operațiune în care „serviciile, un serviciu românesc și unul francez” au colaborat și a a spus că „sunt câțiva oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sărit calul”.

Sebastian Ghiţă a vorbit în interviu lui Ion Cristoiu, difuzat de România TV, despre faptul că Traian Băsescu fusese informat în prelabil de existenţa acestor poze, SRI înaintându-i un raport în care erau prezentate mai multe acţiuni în afara legii făcute de tandemul Udrea-Bica. „E greu să te fereşti de SRI, să nu ştie SRI-ul ceva. Doar Bica şi cu Udrea erau naive. Udrea credea că dacă o pune pe Alina Bica şefă la DIICOT şi-a luat o procuratură pe persoană fizică şi fac arestări, vând dosare, iau dosare, pun dosare. Totuşi, într-un stat serios nu poţi lăsa pe cineva să tranzacţioneze dosare„, a spus Sebastian Ghiţă, în inetrviul acordat lui Ion Cristoiu.

Sebastian Ghiţă rupe tăcerea! Cum s-a implicat Laura Codruţa Kovesi în preluarea Realităţii TV

Mai mult decât atât, Ghiţă a dezvăluit la România TV că SRI a procedat la acţiuni de filaj tocmai pentru a zădărnici un plan al lui Traian Băsescu, prin care acesta încerca să o propulseze pe Elena Udrea în funcţia de preşedinte, iar el să ocupe postul de prim-ministru. „Scopul SRI era să nu ajungă Elena Udrea pe locul 3 în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2014, după Iohannis şi Ponta, pentru că Băsescu ar fi încercat să o pună preşedinte şi să-l oblige pe Coldea să-l declare incompatibil pe Klaus Iohannis, cu ajutorul Înaltei Curţi a Lidiei Stanciu. Cu Udrea preşedinte, Băsescu ar fi fost prim-ministru Pozele de la Paris se doreau a fi o împiedicare a Elenei Udrea de a candida şi o decredibilizare a Alinei Bica (…) Ştiau 10 inşi din Bucureşti că o să apară un site, n-a ştiut nimeni că o să dispară, unde or să fie postate acele poze. Site-ul ăsta a dispărut şi nici nu l-a mai găsit nimeni„, a mai spus Ghiţă, la România TV.

În ultimele zile de mandat, Traian Băsescu a rămas singur, era un fel de şeful bufniţei. Cred că şi-a şi dat seama şi a renunţat să mai facă năzdrăvănii cu decrete de demis generali„, a completat fostul deputat, în interviul acordat lui Ion Cristoiu.