Sebastian Ghiţă: Mandatul meu de arestare a fost emis în baza unor probe falsificate. Kovesi este vândută străinilor

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că mandatul său de arestare a fost emis în baza unor probe falsificate de procurorii DNA.

06 mart. 2019, 17:47

Fostul deputat a subliniat la România TV  că are dovada clara negru pe alb ca mandatul de arestare emis pe numele său e bazat pe o declaratia falsa. Sebastian Ghiţă a anunțat că cere revocarea mandatului de arestare.

Irina Socol, Vlad Cosma și mai mulți directori importanți din firme de IT ar fi dat, conform lui Ghiță, declarații false, la presiunea procurorilor de la Ploiești.

”Am solicitat revocarea mandatului de arestare. Am dovada clară că procurorii de la Ploiești au presat martori, au obținut probe prin falsuri sau martori care au dat declarații sub presiune.

L-au presat pe Vlad Cosma, și în acest dosar, sub identitate falsă, să spună, sub presiune, că eu știam că voi fi anchetat și de aceea m-am sustras urmăririi penale. Ea s-a dovedit că e falsă. Am rămas uimit, nu am cuvinte. I-au pus identitatea Catrinel Popescu. Cum cineva poate crede că o dovadă falsificată mai poate fi la baza unui mandat de arestare a unui român?

Doamna Socol are 4 identități false în dosar, iar ca ea mai sunt 6 persoane. Sunt directori de la Siveco, angajați, mulți directori. Dacă auziți cum erau puși să mintă…La noi, la niciun martor cu identitate protejată, nu e probă video cu declarația, așa cum cere legea. La dosarul meu sunt 6 oameni de la 3 firme diferite care au spus că nu e așa”, a spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă, detalii incredibile despre plângerea care a dus la inculparea Laurei Codruţa Kovesi

 

Fostul deputat a anunțat că procurorii care au activat la DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, ar putea să o ”toarne” pe fosta lor șefă. Kovesi e vândută străinilor și de 14 ani a supravegheat hoția. Fătuca asta nu are nici 3 clase, a punctat Ghiță.

”Doamna Kovesi să îmi spună cum a putut să permită acelor doi oameni, dacă le pot spune oameni, Onea și Negulescu, să facă fărădelegi. Crede că dacă își face cariera pe fărădelegi face bine? Dăcă, într-o zi, vor simți, cei doi, că nu mai au nicio șansă, o să toarne tot.

Oare s-a terminat lumea cu doamna Kovesi, nu mai există procuror care să facă dreptate în țară? Nu poți să faci bine apelând la rele, nici chip cioplit.

Știți ce mă distrează doamna Kovesi? ”Nu m-am văzut cu Ghiță în vie!”. Să spună unde ne-am văzut, dacă nu vrea să spună unde nu ne-am văzut. Nu am nicio frică. Kovesi e vândută străinilor și de 14 a supravegheat hoția. A fost pusă să îi protejeze pe ăia. Banii noștri s-au dus afară, sub mare grijă și oblăduire a procurorului general al României”, a spus Sebastian Ghiță la România TV.

 

„Irina Socol recunoaste ca i s-a cerut sa toarne. Onea si Negulescu i-au cerut. Nu o spun eu , o spune Socol si in mod evident metoda pe care am vazut-o a fost folosita si in acest dosar. Am certitudinea ca l-a obligat si pe Cosma sa spuna ca eu stiam de dosar cu scopul de a obtine un mandat de arestare. I-au dat identitate protejata lui Cosma, Catrinel Popesu, astazi am vazut documentul de la DNA si l-au fortat sa spuna ca stiu ca voi fi anchetat. Si chestiunea asta a stat la baza mandatului de arestare. Astazi am primit documentul ca maine se judeca revocarea mandatului de arestare la Curtea de Apel Ploiesti.

Acesta este dosarul 110, maine judecatorii de la Ploiesti vor judeca revocarea mandatului de arestare. Astazi am aflat ca pentru a obtine mandatul de arestare l-au obligat pe Cosma sa declare fals ca eu stiam deja din anumite medii si informatii si de aceea m-am sustras audierii si trebuie sa mi se dea mandat. Am primit astazi citatia, iar maine se vor verifica probele pe care apucam sa le depunem. Sunt atat de multi oameni care spun ca au fost presati incat este foarte greu de la o zi la alta sa depui probe si documente. Unii din martori au declarat ca si la Patru s-au falsificat probe. Onea avea un interes personal sa o chinuie. Dna Patru a fost in biroul lui Onea cand falsificau probele si a declarat lucrul asta. Sunt convins ca si in cazul meu pe baza unor dovezi clare se va gasi calea spre dreptate. Mandatul de arestare are ca element component declaratia unui martor sub acoperire Catrinel Popescu. Astazi am aflat ca aceasta identitate ii fusese atribuita lui Cosma. El a spus ca nu e adevarat si ca au scris decaratia pentru ca altfel o aresteaza pe sora lui. Pe Patru au scos-o din inchisoare, i-au spus ca au denunturi despre mine si sa le confirme. A spus ca nu are cum sa declare ce vrea Negulescu. Am dovezile cand au obligat sa il denunte pe Chiritoiu si Ghita. Dragnea are copii si familie. Ponta a patit cu cumnatul, sora si mama. Cum putem sa ne uitam in ochii lor si sa le spunem ca ne incurca Tudorel, iar dna Viorica nu prea vrea. Onea si Portocala s-ar putea sa revina. Ori asta nu o sa puteti sa o mai explicati mult. Se termina.

Sigur ca e emotionant sa o vesi pe Kovesi plangand, dar eroina a furat 14 ani. Azi nu ma crede nimeni, dar peste 5 ani cand o sa avem dovezi o sa pot si eu sa le spun . Suntem cei mai furati oameni din Europa ca am ascultat de CTP, Plesu, Liiceanu. 

Sebastian Ghiță a povestit că Laura Codruța Kovesi i-a făcut dosar penal cu promisiunea că nu o să pățească nimic, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale.

”Mi-a spus că îmi face niște ciupituri. ”Dragă îți fac niște ciupituri, nu pățești nimic.”, așa mi-a zis. I-am zis că dacă îmi face niște ciupituri să îmi facă ceva serios, nu așa. Nu mi-a făcut doar un dosar, ci mai multe, toate cu probe false.”, a spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă, după ce Kovesi a fost pusă sub învinuire: Mă ameninţa că mă arestează dacă nu dau afară pe cine vrea ea. Am martori

Laura Codruţa Kovesi a fost citată pe 7 martie la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă. Tot pe 7 martie are loc o întâlnire în care liderii grupurilor politice şi preşedintele parlamentului European vor decide paşii de urmat în negocierile cu Consiliul UE în privinţa numirii procurorului-şef european.

„Am aflat prin intermediul presei că voi fi citată pentru audiere la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. După ce a apărut ştirea în presă, am primit şi o citaţie scrisă, pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secţie pentru audiere”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro. 

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, prima reacţie după audierea lui Kovesi în PE: Consider că este în slujba unor puteri străine

Tot pe 7 martie, în cadrul conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European – liderii grupurilor politice şi preşedintele forului – se vor decide următorii paşi de urmat în privinţa numirii procurorului-şef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat miercuri votul din Comisia pentru libertăți și justiție din Parlamentul European (LIBE) pentru șefia Parchetului European. Kovesi s-a clasat pe primul loc, cu 26 de voturi, urmată de candidatul francez, cu 22 de voturi, şi cel german, cu 1 vot.