Sebastian Ghiţă nu a luat o decizie despre revenirea în ţară: „Eu candidez din România şi pentru România”

Sebastian Ghiţă a declarat că se va consulta cu avocaţii pentru o eventuală revenire în ţară deoarece "acoliţii lui Kovesi" sunt încă periculoşi.

RomaniaTV.net
10 mart. 2019, 17:55

Fostul deputat Sebastian Ghiță va fi primul candidat pe lista PRU pentru alegerile europarlamentare, el fiind urmat de președintele partidului, Bogdan Diaconu. Ghiță a afirmat duminică seară, la România Tv, că „va candida din România și pentru România”.

„Eu candidez din România și pentru România. Chestiunea care m-a determinat să o fac este dorința de a avea o voce românească, o voce curajoasă, o voce care poate să spună adevărul fără frică, o voce care să se facă auzită la Bruxelles, în Europa și în toată lumea. O voce care să afirme că România trebuie să fie mare, unită și suverană și cred că toți românii simt acest lucru”, a spus Ghiță într-o intervenție telefonică la România TV.

Fostul deputat Sebastian Ghiță răstoarnă ipoteză lansată de Ion Cristoiu, care a afirmat că dacă preşedintele Iohannis se menţine la actualul scor din sondaje, în jur de 35%, nu mai are şanse la un nou mandat la Cotroceni. Într-o intervenție telefonică la România Tv, Sebastian Ghiță a spus că Laura Codruța Kovesi nu are șanse în fața lui Iohannis. Reacția vine după ce jurnalistul Ion Cristoiu lansa ipoteza că PNL o va susține pe Kovesi, dacă Iohannis va sta prost în sondaje.

„Pot să vă spun că dna Kovesi nu are nicio șansă în fața dlui Iohannis și nici dl Cioloș. Ăsta este adevărul. Degeaba stăpânii lui Cioloș și ai lui Kovesi tot încearcă să-i ridice în sondaje și să-i împingă în fața electoratului. Nu au nicio șansă, pentru că toată România spune că sunt niște marionete sprijinite din afara. Sigur va intra în turul doi (c.n. Klaus Iohannis) din partea pișicherului politic de drepta”, a spus Ghiță.