Sebastian Ghiţă: „Nu am legătură cu căutarea planorului şi compania Teamnet”

"Informatiile din presa care leaga numele meu si compania Teamnet sugerand ca aceasta companie este si astazi controlata sau influentata de mine sunt false", precizează Sebastian Ghiţă într-un comunicat. 

13 aug. 2015, 13:15
Sebastian Ghiţă: „Nu am legătură cu căutarea planorului şi compania Teamnet”

Sebastian Ghiţă neagă implicarea în decizia Grupului Teamnet de a pune la dispoziția autorităților în mod voluntar, începând cu data de 11 august, avionul fără pilot Hirrus, bazat pe tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), pentru misiunea de căutare a planorului declarat dispărut în data de 6 august 2015.

„Legea imi interzice astazi sa iau legatura cu directorii firmei Teamnet care mi-au fost colegi de liceu. In ultimele luni acestia au participat la proceduri publice si pe unele am citit in presa ca le-au castigat.

Ii felicit si declar ca sunt mandru de ce au realizat in acea companie care a devenit cea mai importanta companie de IT din Romania. Dar declar public si ca nu controlez compania Teamnet. Ultimele luni au dovedit ca sunt performanti in piata si ca functioneaza fara nicio influenta din partea mea.

Teamnet pune la dispoziţie sistemul integrat UAV Hirrus pentru misiunea de căutare a planorului dispărut

Ma bucur ca astazi se implica in cautarea acelui cetatean disparut si a planorului. Ideea nu a fost a mea si nu am voie sa comunic cu cei de la Teamnet. Deciziile si le iau singuri in consiliul de administratie impreuna cu actionarii acestora care reprezinta institutii financiare internationale respectabile.

Nu Sebastian Ghita face acest gest si cred ca trebuie sa incetam cu aceasta afirmatie mincinoasa iar celor de la Teamnet sa le recunoastem meritele si performantele. Astazi acolo lucreaza peste 1.000 de programatori si ingineri romani. Cred ca e important ca Romania sa aiba firme de tehnologie cu sediul central in tara noastra si macar partial cu capital romanesc”, precizează Sebastian Ghiţă.