Sebastian Ghiţă: Victor Ponta nu e fricos şi e altruist. Nu va părăsi lupta!

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu acordat pentru "Evenimentul Zilei", că premierul Victor Ponta va conduce lupta pentru alegerile prezidenţiale.
Romania TV
06 apr. 2014, 15:39
Sebastian Ghiţă: Victor Ponta nu e fricos şi e altruist. Nu va părăsi lupta!

Invitat să comenteze recenta postare pe Facebook a preşedintelui PSD, Victor Ponta, prin care sugerează că ar putea să se retragă din politică după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a declarat: „Victor Ponta a spus foarte clar că va conduce lupta din noiembrie, care să ne aducă sfârșitul regimului Băsescu. Își va alege singur calea. Va depinde mult de ceea ce simte în mijlocul oamenilor. Va face ce îi vor cere românii. Victor Ponta nu e fricos și e altruist. Nu va părăsi lupta! Și nu va trăda românii! Va alege cea mai bună soluție, sunt sigur.”

Pe de altă parte, Ghiţă are temeri că procesul electoral din acest an ar putea fi influenţat de factori din afara jocului politic. „Şi Victor Ponta şi eu iubim baschetul. Acolo, arbitrii au un rol foarte important. Uneori arbitrii judecă diferit aceeaşi fază, funcţie de echipa care se află în apărare. Pe unii îi tratează mai lejer, iar pe alţii îi vanează la orice fază. Arbitrii spun că sunt corecţi. Dar toţi jucătorii şi toţi spectatorii ştiu. Se numeşte dublu standard. Justiţia din România nu-şi mai permite asta”, a spus deputatul.

Acesta a precizat că în România sunt cinci milioane de cetăţeni implicaţi în dosare penale. „Nu vom închide ochii de frică atunci când vedem abuzuri și porcării și ilegalitați. Noi, cei din partide, răspundem în fața oamenilor. Alegerile nu sunt între PICCJ, DNA, DIICOT, SRI, SIE, STS și alte entități cu 3-4 litere. Nu i-am văzut pe afișe. Oamenii își pun încrederea în primar, președinte, deputat, senator etc. Și, din patru în patru ani, pe ei îi sancționează prin vot. Așa funcționează democrația! Justiția aplică legea, nu o face! Nu stabilește priorități în societate! Prioritățile sunt stabilite de oameni, prin vot”, a declarat social-democratul.

El susţine că alegerile prezidenţiale vor arăta că românii vor vota pentru siguranţă şi pentru un politician tânăr cu contacte solide la nivel internaţional. „Sigur nu vor dori un cunoscător de „limba gimnastică” sau vreun Mihai fără de partid. Iar de alegeri libere și corecte cred că toată lumea știe că România este capabilă deja de mulți ani”, crede Sebastian Ghiţă.

Deşi nu a spus explicit, deputatul a lăsat să se înţeleagă că Ponta va fi persoana pe care PSD o va susţine pentru postul de şef al statului în următorii 5 ani. „Sunt convins că Victor Ponta va conduce această luptă pentru adevăr, în noiembrie. Pentru România și pentru români. E singura speranță care a mai rămas nemăsluită. Victor Ponta spune clar că nu va fi păpuşa Sistemului. Este singurul care transmite Sistemului că îi cere să evolueze, să devină mai european, mai aplecat spre prevenție, spre drepturi și libertăți, spre curmarea abuzurilor.  Victor Ponta spune clar că acum avem instituții puternice. Acum justiția funcționează. „There are ways and means”. Iar aceasta, cu mâna lui Victor Ponta și cu acceptul PSD. PSD a stat în spatele lui Victor Ponta la toate deciziile pe Justiție și servicii. Dar trebuie să fie drept cu toți. Nu mai poate fi pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Se va decredibiliza dacă se afundă în jocul politic”, a conchis Sebastian Ghiţă.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
La ce program să nu speli niciodată prosoapele. Greșeala care îți poate distruge mașina de spălat
Capital.ro
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
MApN scoate 5.000 de posturi la concurs! Cât vor câștiga românii care vor intra în armată?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Putin a dat ordin de la Kremlin. Armata rusă e pregătită
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'