Sebastian Grapă: Tăriceanu e un simbol al PNL, dar Grupul de iniţiativă nu va avea succes

Călin Popescu Tăriceanu este un simbol al PNL, trebuie să îi fie recunoscute meritele şi faptul că a fost cel mai bun prim-ministru al României după 1990, dar Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de acesta nu va avea reuşită, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al PNL Braşov, senatorul Sebastian Grapă, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 08:51
Sebastian Grapă: Tăriceanu e un simbol al PNL, dar Grupul de iniţiativă nu va avea succes

‘Faptul că încearcă să salveze nişte valori în care crede este uman. Nu cred că acest Grup de iniţiativă va avea reuşită. Vor fi probabil şi parlamentari şi organizaţii care vor migra spre acest Grup de iniţiativă, dar nu într-un număr mare. De la Braşov nu i se va alătura nimeni. Această iniţiativă s-a născut moartă, după părerea mea. Călin Popescu Tăriceanu a făcut foarte multe pentru PNL, dar conducerea despotică a partidului de către Crin Antonescu şi lipsa comunicării dintre centru şi teritoriu au creat aceste probleme în PNL. Călin Popescu Tăriceanu are un rol bine definit în PNL, cea mai mare problemă este calibrul celor care îl sprijină. Unitatea de partid trebuie să primeze, nu mai avem voie să facem greşeli’, a concluzionat purtătorul de cuvânt al PNL Braşov.

Referitor la iniţiativa senatorului Ioan Ghişe de a propune Congresului PNL din 28-29 iunie o rezoluţie în care se solicită ca liberalii să nu facă nicio alianţă politică, nici o fuziune cu partidele care au guvernat în perioada 2009-2012, sau care au fost conduse de Traian Băsescu şi acum îl susţin pe acesta, Sebastian Grapă a spus că unitatea dreptei este singura soluţie de ‘opozabilitate’ la PSD.

‘Este nevoie de unitatea dreptei pentru o opoziţie puternică la PSD. Cred că este un semnal de primitivism, se lansează mesaje eronate, naţionaliste. Ghişe este o voce credibilă acum, în PNL. Ioan Ghişe s-a remarcat prin curajul său de a se opune lui Traian Băsescu. Are un CV bogat în ceea ce priveşte activitatea în administraţia locală şi centrală, dacă va reuşi să adune spirite, timpul o va demonstra. Dar vă repet, este nevoie de unitatea dreptei şi de susţinere a unui candidat puternic la preşedinţie pentru că este nevoie de o opoziţie puternică împotriva stângii’, a spus Sebastian Grapă.

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost lansat joi în Capitală în prezenţa mai multor parlamentari liberali.

‘Platforma este o iniţiativă politică ce poate să ducă inclusiv la formarea unui partid’, a spus fostul premier Tăriceanu. El a afirmat că mai mulţi colegi i-au cerut ca hotărârea privind constituirea unui partid liberal autentic să fie luată cât mai repede.

Tăriceanu a explicat că nu a lansat direct un partid, deoarece lucrurile trebuie făcute într-o anumită succesiune şi trebuie dat un semnal. Printre cei care au participat la evenimentul de lansare a grupului s-au numărat Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Cristian David, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe, Mirel Taloş, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.