Sebastian Lăzăroiu s-a supărat pe România TV. Vezi aici de ce

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu s-a supărat pe România TV. Mai exact, Lăzăroiu a spus că va depune plângere la CNA în legătură cu ediţia de miercuri seara a emisiunii "Ultima Oră".

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 17:00
Sebastian Lăzăroiu s-a supărat pe România TV. Vezi aici de ce

În emisiunea „Ultima oră” difuzată miercuri seară la România TV, realizatorii au abordat o declaraţie a lui Victor Ponta, potrivit căreia pentru vinovaţii de situaţia pensionarilor nici măcar pedeapsa prin împuşcare nu ar fi suficientă.

„Este obligatorie tragerea la răspundere a celor care… Primul ministru Emil Boc, primul ministru Ungureanu, minştrii Muncii care s-au succedat, că nu-i mai ştiu pe toţi. A fost şi Lăzăroiu la un moment dat, şi Sulfina Barbu, şi doamna Boghicevici. Şi în special preşedinta Camerei Deputaţilor (Roberta Anastase, n.r.), care şi-a bătut joc în mod intenţionat de Constituţie, de lege şi de 2,2 mil de pensionari. Nici dacă-i împuşti nu e suficient”, a spus preşedintele PSD, comentând situaţia pensiilor şi a pensionarilor.

Moderatorul emisiunii „Ultima oră”, Cătălin Striblea, a cerut apoi ca pe ecran să apară „al treilea” dintre cei numiţi de Victor Ponta, iar imaginea apărută a fost cea a lui Lăzăroiu căutat de o ţintă, ca în jocurile video. „Daţi-mi-l pe al treilea. Să-l tragem la răspundere, nu-l împuşcăm”, a spus moderatorul Cătălin Striblea, înainte de apariţia pe ecran a lui Lăzăroiu.

Fostul ministru al Muncii a reacţionat pe Facebook, unde a deplâns faptul că în emisiunea de la România TV s-a glumit pe seama „declaraţiilor despre împuşcat ale unor politicieni”. Joi, Lăzăroiu a scris pe Facebook că, în urma afirmaţiilor lui Cătălin Striblea a fost ameninţat de un necunoscut. „EFECTUL STRIBLEA: Tocmai am fost ameninţat de un necunoscut. Pentru cei care n-au urmărit aseară, Striblea a făcut o emisiune în care a prezentat pozele unor foşti şi actuali miniştri ai Muncii care ar trebui împuşcaţi pentru necazurile pensionarilor. (…) Azi eram la Mariot cu o amică la masă şi …un cetăţean a venit la mine să-mi spună că îmi vine mie rândul, că am distrus ţara, că m-am asociat cu „ăştia”. L-am întrebat senin dacă vrea să mă împuşte? Mi-a spus că nu. Probabil voia doar să ma bată. Nu îmi place să mă victimizez. N-am avut gardă de corp nici când eram consilier prezidenţial, nici când am fost ministru, deşi aveam dreptul. Merg şi acum liniştit pe stradă. Totuşi poate Striblea, Dragotescu şi alţii care se hlizeau aseară în emisiunea cu pricina vor lua aminte”, a mai scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

În replică, moderatorul Cătălin Striblea a afirmat că toată discuţia, precum şi grafica cu fotografia lui Lăzăroiu, s-a vrut a fi o ridiculizare a declaraţiilor liderilor politici Victor Ponta şi Roberta Anastase în problema pensiilor: „Reclamaţia la CNA e chiar binevenită. Chiar el a spus că poate nu e nicio legătură între incidentul de la Mariott şi RTV. Aş fi foarte bucuros dacă publicul meu sau dacă pensionarii sunt la Mariott. Dar dincolo de glumă, îmi menţin ideea iniţială exprimată în emisiune, că situaţia pensiilor e un furt cu premeditare şi cei responsabili nu au capacitatea şi dorinţa de a o rezolva. Grafica a fost făcută cu scopul de a ridiculiza declaraţiile folosite de liderii politici în această situaţie a pensiilor – mă refer la declaraţiile lui Victor Ponta şi Roberta Anastase. De altfel, tot spiritul emisiunii a fost unul în care s-a râs de tipul ăsta de declarații. Faţă de declaraţile lui Ponta, reacţiile atât din partea politicienilor, cât şi din cea a publicului au fost de delimitare. În rest văd că domnul Lăzăroiu a fost întreaga zi preocupat de persoana mea. Tristă soartă pentru una dintre mințile luminate din lumea politică. De altminteri ăsta a fost întregul său destin: sforăriile, combinațiile și atacurile la adresa celor care nu au fost pe linie cu domnia sa. Puțin, chiar meschin pentru cineva care ar fi putut să lase o urmă, ceva concret, în țara asta. Mic de la început la sfârșit. Dezamăgirea e reciprocă”.