Sebastian Lăzăroiu: Sunt SCEPTIC că Diaconescu va intra în turul II la prezidenţiale. Are ZILELE NUMĂRATE

Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, crede că prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, este "cel mai pregătit" candidat pentru funcţia de preşedinte al României, însă are "o problemă de vizibilitate" şi nu îl vede în turul doi la alegerile prezidenţiale din toamnă.

29 iul. 2014, 10:03
Sebastian Lăzăroiu: Sunt SCEPTIC că Diaconescu va intra în turul II la prezidenţiale. Are ZILELE NUMĂRATE

Sebastian Lăzăroiu spune că, dintre toţi candidaţii, Cristian Diaconescu este „probabil că cel mai pregătit pentru funcţia de preşedinte”.

„Pe de altă parte, eu sunt foarte sceptic că el va reuşi în timpul foarte scurt rămas să-şi crească vizibilitatea, pentru că el are o problemă de vizibilitate, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, despre care se vorbeşte de mai mult timp şi în viaţa politică şi legat strict de candidatura la prezidenţiale. Or el nu e în situaţia asta. El are zilele numărate, din punct de vedere al candidaturii”, a spus Lăzăroiu la RFI.

„Nici acum nu este foarte vizibil. Practic, n-ar trebui să treacă o zi în care Cristian Diaconescu să nu iasă şi să-şi contureze profilul de candidat la prezidenţiale. Sunt mulţi care n-au auzit de Cristian Diaconescu, sunt convins de asta şi nu-l identifică ca şi profil de candidat. Deci eu sunt destul de sceptic că va reuşi intrarea în al doilea tur de scrutin, având în vedere timpul foarte scurt rămas până la campania electorală”, a adăugat fostul consilier prezidenţial.

Cristian Diaconescu: Probabil nu voi merge la vot dacă nu intru în turul II al prezidenţialelor

Lăzăroiu a reluat ideea că noi alegeri prezidenţiale ar putea fi organizate anul viitor, în cazul în care Klaus Iohannis câştigă scrutinul din acest an, iar ulterior va fi declarat incompatibil de instanţă.

Şansele lui (Iohannis) teoretic ar fi mari, pentru că el este acum cel mai bine poziţionat candidat al dreptei, el probabil va beneficia de această coalizare a electoratului de dreapta în al doilea tur de scrutin, dar aici el are o problemă strict legată de candidatură: el nu are o decizie definitivă în procesul de incompatibilitate cu ANI. Asta se poate întâmpla în septembrie, s-ar putea să obţină o decizie definitivă şi să fie declarat incompatibil ca primar. Dar ştim, conform deciziei Curţii Constituţionale, dacă e declarat incompatibil ca primar, nu mai poate candida la o altă funcţie, la funcţia de preşedinte. Deci e posibil să ne trezim la sfârşitul lui septembrie că Alianţa Creştin Liberală nu mai are candidat la Preşedinţie sau trebuie să-l înlocuiască, în mod evident„, a spus Lăzăroiu.

Sebastian Lăzăroiu: S-ar putea să avem un nou rând de alegeri prezidenţiale în 2015

Fostul consilier prezidenţial crede că „mai există un scenariu şi mai negru şi anume să nu avem o decizie definitivă în septembrie, să se lungească procesul de la Curtea de Apel, să aibă noi termene, Klaus Iohannis să ajungă preşedinte, iar la anul să avem alegeri prezidenţiale, pentru că în aceeaşi ipoteză în care va fi declarat incompatibil, el nu poate ocupa funcţia de preşedinte”.